Det handler om ståsteder, når Den Gamle Købmandsgård søndag lukker dørene op for sæsonens sjette og sidste Filosofiske Salon.

ÆRØSKØBING:- Alt hvad vi gør, skal i dag kunne bruges til noget, være nyttigt og sikre, at vi får noget ud af det. Men mangler vi eksistentielle ståsteder; steder vi kan stå på, der har værdi i sig selv? Og hvilke ståsteder har du egentlig?

Omtrent sådan lyder oplægget til søndagens Filosofiske Salon på Den Gamle Købmandsgård, der tager afsæt i psykolog Svend Brinkmanns ti bud på eksistentielle ståsteder til det moderne menneske.

Inspireret af 1920ernes Paris inviterer Maja Ørum ærøboer og turister ind i et filosofisk rum, hvor deltagerne kan tænke og tale om livet over brie, baguette og rødvin.

- En Filosofisk Salon er en anderledes måde at samtale på. Vi taler ofte om selvindsigt og tror, at vi er alene med vores erfaringer i verden. Men en filosofisk samtale tager udgangspunkt i de vilkår og erfaringer, vi deler som mennesker. Derfor inviterer filosofien til eksistentiel selvudsigt og handler også om menneskelig dannelse.

- Jeg vil gerne gøre filosofien almen og let tilgængelig. Alle kan være med til samtalesalonen og mit håb er, at folk går hjem lidt klogere, mere rørte og måske også lidt mere undrende over, hvad det vil sige at være menneske.

I løbet af vinteren har Maja Ørum afholdt fem filosofiske søndagssaloner om værdierne håb, mod og tillid samt om kroppen og naturen. Sæsonens sidste salon om ståsteder foregår søndag d. 19. marts kl. 15-17. Prisen er 150 kr. Foruden baguete, brie og rødvin, vil der være oplæg om ståsteder, samtale i mindre grupper og en fælles diskussion og opsamling.

  • fyens.dk