Arbejdet med at lave "Vi, de druknede" til en tv-serie går fremad. Hvis det lykkes, bliver det den dyreste danske tv-serie til dato, siger producer bag projektet.

Ærø: Det er næsten et år siden, at produktionsselskabet Marlowfilm Productions offentliggjorde planer om at filmatisere Carsten Jensens succesroman "Vi, de druknede". Siden har der været tavshed om projektet, men nu kan producerne løfte sløret for ambitionsniveauet. 200 millioner kroner lyder budgetoverslaget på, fortæller Mikael Windelin, der sammen med Deborah Marlow fra Marlowfilm Productions står bag filmatiseringen.

"Vi, de druknede" som tv-serie

Sidste sommer kom det frem, at produktionsselskabet Marlowfilm Productions, der har stået bag storfilmen "Danish girl", har købt rettigheder til at filmatisere Carsten Jensens succesroman "Vi, de druknede".Romanen følger en gruppe søfolk fra Marstal over flere generationer og på rejse i hele verden. Derfor skal optagelserne foregå både på Ærø, men også andre steder i verden.

Marlowfilm Productions regner med et produktionsbudget på 200 millioner kroner, hvilket ville gøre serien til den dyreste i Danmark nogensinde, hvis det lykkes at finde finansiering.

Marlowfilm Productions regner med at have en endelig aftale klar i slutningen af året, så optagelserne kan gå i gang i sommeren 2019.

- Det bliver den dyreste danske serie til dato, siger han.

Til sammenligning havde DR-serien "1864" et budget på 173 millioner kroner.

Mikael Windelin fortæller, at de endnu ikke kan garantere, at serien, der er støttet af Filmfyn, vil blive en realitet, men at arbejdet skrider fint fremad.

- Med en film eller serie kan man ikke være sikker før første optagedag. Men fornemmelsen er rigtig god, siger han og fortæller, at status lige nu er, at serien er blevet præsenteret for en række salgsagenter og distributører ved filmfestivalen i Berlin, hvor projektet blev "rigtig godt modtaget".

Investorer skal findes

Hvis finansieringen skal i mål, skal der investorer med om bord. Derfor har Marlowfilm Productions med støtte fra Filmfyn lavet forskelligt materiale, som skal bruges til at overbevise investorerne.

- Vi står overfor de første forhandlinger med distributører. Baseret på de forhandlinger vil projektet blive præsenteret for broadcastere og streamingtjenester på filmfestivalen i Cannes med henblik på at skaffe produktionsfinansiering. Det er næste step, siger Mikael Windelin.

Som en del af det Filmfyn-støttede materiale har den engelsk/newzealandske forfatter Anna Reeves skrevet manuskript til den første af de otte episoder, der er planlagt til første sæson af serien. Der er kalkuleret med en anden sæson, såfremt serien bliver en succes. Der er også allerede nu taget kontakt til en række skuespillere.

"Vi, de druknede" er en slægtsroman, der tager udgangspunkt i det maritime miljø i Marstal. Den foregår på flere kontinenter og flere generationer, og det er årsagen til, at producenterne regner med et så stort budget.

- Det er svært at se den filmatiseret, uden at det bliver omkostningstungt. Historien foregår over en lang periode, og der store scener med skibe, der går ned til søs. Det er alt sammen faktorer, der gør produktionen dyr, siger Mikael Windelin.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Ærø som "film-ø": Forsker ser muligheder i filmturisme

Ærø som "film-ø": Forsker ser muligheder i filmturisme

Stor tv-serie kan blive optaget på Ærø: Kommunen forbereder sig på filmturister

Stor tv-serie kan blive optaget på Ærø: Kommunen forbereder sig på filmturister

Kromann om filmturisme: - En appelsin, der triller ned i turbanen

Kromann om filmturisme: - En appelsin, der triller ned i turbanen