Elever og lærere på Marstal Skole trodsede blæsten og leverede et flot optog

Marstal: I skolegården foran Marstal Skole forsøger elever og lærere at finde ly for blæsten, mens de holder godt fast på fastelavnshattene. I dagene op til har de forberedt sig på fastelavnsoptoget, og de kreative kræfter er ikke brugt forgæves. Farverne stråler fra fjer, pap, plastic og andre materialer, som er blevet brugt til at udsmykke forsamlingen. Den nyslåede skoleleder Karsten Solberg glæder sig over dagen.

- Jeg går med og suger til mig, siger han.

Forrest i optoget går en gruppe elever, der alle bærer en slags nederdel af sort-gule plasticstrimler som deres signatur.

En lærer tæller til fire, og gruppen istemmer straks med deres trommer. Andre steder i optoget spilles der på flasker, metalskåle og improviserede instrumenter, der forsøger at overdøve lyden fra den kraftige vind. Der bliver også sunget. Men foran Super Brugsen, hvor der bliver uddelt fastelavnsboller, er "Fastelavn er mit navn" udskiftet med "Vi vil ha' to!".

På sidelinjen følger mange interesseret med i optoget. To af dem er Ahmed på 16 år og Bashar på 18 år.

- Very good, siger de med store smil.

De er kommet sammen med en gruppe fra asylcentret i Søby for at se fastelavns­optoget.

- Lige så snart optoget kom forbi, blev telefonerne taget op, og så skulle der tages selfies og alt muligt, fortæller drengenes matematik- og engelsklærer, Jeppe Larsen.

Et træk, der blev brugt af mange af dagens begejstrede tilskuere.