48-årige Birgitte Pertou Werborg har etableret sig med eget firma, ligesom hun er blevet formand for Ærø Rideklub og medlem af skolebestyrelsen ved Marstal Skole
BREGNINGE: For halvandet år siden flyttede Leif og Birgitte Pertou Werborg til Ærø fra Frederiksberg.

Parret havde egentlig ikke haft nogen drøm om at flytte fra det gode liv på Frederiksberg.

- Vi har familie på Ærø, og når vi var her, kiggede vi efter et hus ved vandet, hvor vi kunne bo, når vi blev gamle, fortæller Birgitte.

Men pludselig var drømmehuset til salg på Øster Bregningemark 15.

- Vi ringede og fik at vide, at der kom en ejendomsmægler lørdag. Så vi tog derover lørdag, og så købte vi huset søndag. Vi faldt pladask for udsigten ud over Det sydfynske Øhav. Den findes ikke bedre. Det var bare vildt, for vi havde faktisk ikke talt om at ændre vores liv, fortæller hun.

På vejen hjem ringede de til de venner, der passede deres hus på Frederiksberg. De blev også glade, for de ville gerne købe huset. Så det gik bare stærkt. I december 2006 flyttede parret ind med deres datter Marie Louise, der i dag er 14 år og går på Marstal Skole.

- Den største hurdle i forbindelse med flytningen var faktisk mit arbejde. Jeg havde i 10 år været ansat som organisationskonsulent i Multidata (tidligere PBS), og det havde jeg været rigtig glad for. Men da et af vores konsulentfirmaer hørte, at jeg skulle flytte sagde de, at hvis jeg var så skør, måtte vi da kunne finde ud af noget sammen, griner Birgitte.

Ville arbejde mindre

Firmaet kunne faktisk bruge en konsulent, der havde forstand på leder-, og medarbejderudvikling og teambuilding i det syddanske område. Derfor lavede Birgitte en aftale med dem, som løb i et års tid. Hendes mand beholdt en andel af sit el-firma, hvor han stadig arbejder.

- Men da en af mine tanker med flytningen bl.a. var, at jeg ville arbejde mindre og nyde fritiden herovre, hvor vi ikke havde de dyre terminer, fik jeg idéen med at etablere mit eget firma. Jeg mente, at der måtte være masser af firmaer i det sydfynske og også her på Ærø, der kunne bruge sådan en som mig.

Så den 1. april fik Birgitte Pertou Werborg foden under eget bord.

Hendes arbejde består i det, der hedder HR Udvikling, som først og fremmest handler om, hvordan man behandler medarbejdere. Hun hjælper firmaer med at rekruttere de rigtige medarbejdere og med, hvordan man fastholder medarbejdere.

Hun har ikke nogen decideret uddannelse. Hun er selvlært på mange måder.

- Jeg kom fra et meget lidt akademisk miljø, hvor man bare skulle ud at arbejde, så jeg startede som klinikassistent, som så er min eneste faktiske uddannelse, fortæller hun.

Hun endte senere som sælger inden for tandlægebranchen, men fik en interesse for edb på et tidligt tidspunkt, så hun fik noget uddannelse inden for it og økonomi. I en periode solgte hun økonomisystemer. De, seneste 10 år var hun som nævnt ansat i Multidata, hvor hun kom i gang med HR arbejdet som konsulent ude i virksomhederne, og hen ad vejen blev arbejdet med mennesker vejen for hende.

Sin nye virksomhed er hun sikker på, nok skal komme i gang. Hun har allerede kunder på Fyn og har også fået en opgave for ældre- og sundhedsområdet i Ærø Kommune.

Del af samfundet

Men livet på Ærø skal ikke kun være arbejde. Både Leif og Birgitte er enige om, at man også skal være aktive medspillere i lokalsamfundet. Derfor kom Birgitte hurtigt ind i skolebestyrelsen på datterens skole i Marstal. Hun er også blevet formand for Ærø Rideklub.

- Jeg ikke ved noget om heste, men jeg kan godt lide at organisere og styre, og der er meget at holde styr på i en klub med 280 medlemmer og mange aktiviteter, så det er fint nok, selvom det egentlig bare var, fordi min datter gerne ville ride, at vi kom ind i klubben, smiler hun.

Hendes mand er kommet ind i bestyrelsen for Turist- og Erhvervsforeningen, hvor han bl.a. arbejder på en rapport om fiberbredbånd. Han har også har fået stablet en afdeling af Det Radikale Venstre på benene, som er kommet godt i gang.

- Så jeg kan blot konstatere, at hele familien stortrives. Vi føler os utroligt priviligerede over at bo sådan, som vi gør. Vi bliver ikke stressede. Vi sejler også kajak, og jeg er begyndt at ride, og ind imellem kigger jeg også lidt til vores store vildtvoksende have og en mindre køkkenhave, fortæller Birgitte.
  • fyens.dk