Færgetakster til ny debat

- Der er ingen tvivl om, at færgetaksterne er for høje, og at vi ville få flere turister, venner og familie her over, hvis taksterne var lavere, påpeger turist- og erhvervschef Carl Jørgen Heide.
Foto: Tino Rueskov Pedersen

Færgetakster til ny debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammen med Læsø og Samsø forsøger Ærøs politikere og turist- og erhvervschefen at gøre folketingspolitikerne opmærksomme på øernes udfordringer

Ærø: Én ting kan de fleste blive enige om, når det gælder færgerne: At taksterne er for dyre.

- Der er ingen tvivl om, at færgetaksterne er for høje, og at vi ville få flere turister, venner og familie her over, hvis taksterne var lavere. Konkurrencevilkårene er ugunstige for virksomhederne, påpeger turist- og erhvervschef Carl Jørgen Heide.

Ærø Kommune forsøger sammen med Samsø og Læsø kommuner at lægge pres på regeringen, for at staten skal betale mere til færgedriften.

- Vi sendte et brev (til indenrigsminister Bertel Haarder (V), red.) på vegne af de tre kommuner, og da vi endnu ikke havde hørt noget for tre uger siden, da vi holdt et møde på Læsø, rykkede vi for et svar, fortæller borgmester Karsten Landro (K).

I brevet gør han på vegne af de tre øer opmærksom på, at det er af afgørende betydning for øernes udviklingsmuligheder, at taksterne på færgerne nedsættes betydeligt, og at det kun kan ske, hvis staten kompenserer for takstnedsættelsen.

Afvisning fra minister

I sit svar afviser Bertel Haarder, at staten vil give yderligere støtte end de 74,6 mio. kr., som de tre øer tilsammen får som særligt tilskud. Heraf får Ærø cirka 25 mio. kr.

- Der er på nuværende tidspunkt ingen planer om at ændre på tilskudsordningen eller tilskuddets størrelse, skriver indenrigsministeren i sit svar til Karsten Landro.

- Vi hæfter os ved, at han ikke vil gøre noget ved det nu, men at ordningen skal evalueres næste år, bemærker borgmesteren.

Han påpeger, at kommunen allerede har gjort, hvad den kan for at optimere færgedriften og sænke færgetaksterne med færgeforliget, som betyder at Søby-Faaborg-ruten bliver nedlagt, når forlængelserne af tvillinge-færgerne er gennemført.

- Ærø kan ikke gøre mere.

Samtidig har Carl Jørgen Heide henvendt sig til flere folketingspolitikere om problematikken for at komme i direkte dialog med dem.

Folketingsmedlem Anne Baastrup (SF) besøgte Ærø i fredags. Efter de meldinger, som hun kom med, står det klart, at folketingspolitikerne ikke kan forstå, at det er nødvendigt med hverken tre eller fire ruter til Ærø.

- Hun siger, at fordi der er så mange ruter, vil man ikke hjælpe os, fortæller Karsten Landro efter hendes besøg.

Færgetakster til ny debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce