Ærøexpressen og Hvide Sande Shipyard har indgået en aftale om at bygge en hybridfærge til ruten Marstal-Rudkøbing.

Ærø: Det bliver skibsværftet i Hvide Sande, der skal bygge den nye færge, der skal sejle mellem Marstal og Rudkøbing. I hvert fald har rederiet Ærøexpressen og Hvide Sande Shipyard netop indgået en såkaldt hensigtserklæring, som er det, der går forud for en egentlig kontrakt. Og så har de to selskaber bundet hinanden op på en aftale, forklarer bestyrelsesformand i Ærøexpressen Christian Holm.

- Det er meget sjældent, at en kontrakt ikke bliver skrevet, når der er lavet en hensigtserklæring, siger han og forklarer, at en hensigtserklæring har visse fordele.

- Nu kan vi gå i gang med at tale med kommunerne om færgelejer, vi kan søge Indenrigsministeriet om at komme på listen over færger, der får tilskud, og værftet kan lave detailtegninger, som er mere detaljerede end de 3D-tegninger, der er lavet.

Værftet i Hvide Sande er valgt, fordi det var det af tre værfter - de to andre var Søby Værft og Assens Skibsværft - der kom tættest på at opfylde Ærøexpressens krav og ønsker, forklarer Christian Holm.

- Det er krav til, hvordan færgen skal se ud, hvor mange biler der skal være plads til, og ikke mindst på den grønne side. Vi skal blive grønnere med årene, og det har Hvide Sande en god løsning på, siger Christian Holm med henvisning til, at hybridfærgen med tiden skal overgå til at være en ren elfærge.

Færgen, der er konstrueret som en enkeltskrogs-færge med plads til cirka 200 passagerer og godt 30 biler, forventes indsat på ruten i forsommeren 2019.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Færgeekspert om Ærøexpressen: - Det er imponerende flot

Færgeekspert om Ærøexpressen: - Det er imponerende flot

1
Ærøexpressen mangler stadig 5,5 millioner: Men er sikre på at finde de sidste penge

Ærøexpressen mangler stadig 5,5 millioner: Men er sikre på at finde de sidste penge

2
Ærøexpressen eller Aeroexpress?: I Rusland og Azerbaijan er Aeroexpress et lufthavnstog

Ærøexpressen eller Aeroexpress?: I Rusland og Azerbaijan er Aeroexpress et lufthavnstog