Færgemad bliver økologisk: - Det behøver jo ikke at være museum det hele

Dagens ret på Ærøfærgerne, der sejler på Svendborg-Ærøskøbing-ruten, bliver fra 3. januar økologisk. Arkivfoto

Færgemad bliver økologisk: - Det behøver jo ikke at være museum det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Ærøfærgerne, der sejler mellem Svendborg og Ærøskøbing, sejler afsted den 3. januar, er dagens ret på færgerne økologisk. Det sker blandt andet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse og kommer i første omgang på forsøgsbasis, forklarer cateringleder.

Ærø: Fra 3. januar bliver dagens ret på Ærøfærgernes rute mellem Svendborg og Ærøskøbing økologisk. Det oplyser Bjarne Nissen, der er cateringleder hos Ærøfærgerne. Det kommer blandt andet efter en spørgeskemaundersøgelse, hvor passagerne blev spurgt til tilfredshed og forslag til forbedringer.

- Vi har gået med tankerne i noget tid, fordi vi var nødt til at prøve noget nyt. Og på vores spørgeskema, hvor der var 674 besvarelser, var der flere, der efterlyste mulighed for økologisk mad, så vi kunne se, der var en efterspørgsel, siger Bjarne Nissen.

I første omgang bliver det på forsøgsbasis i nogle måneder, men hvis det bliver en succes, forventer cateringlederen at implementere det fuldt ud.

Det fører dog ikke til prisstigninger i første omgang, fortæller Bjarne Nissen. For den merudgift, der er forbundet med at købe økologisk, forventer han, bliver hentet ind ved mersalg.

- Jeg er sikker på, mange gerne vil have økologi, så jeg tror også, vi kommer til at sælge mere. Derfor burde det udligne sig selv, siger han.

Maden bliver leveret af Øland i Svendborg, og retterne bliver mere varierede end det nuværende menukort, forklarer Bjarne Nissen.

Og dagens ret for de første par uger vidner også herom, da sultne færgepassagerer blandt andet kan sætte tænderne i marokkansk oksegryde, kinesisk wok og chili con carne. Alt sammen en del af strategien for at nytænke køkkenet på Ærøfærgerne.

- Det første, folk møder på vej til Ærø, er færgen. Og vi er sikre på, der nok skal være noget for enhver smag. Det behøver jo ikke at være museum det hele, siger Bjarne Nissen.

Færgemad bliver økologisk: - Det behøver jo ikke at være museum det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce