Udgivelsen af bogen om Ærøskøbing Arrest giver det lokale bibliotek mulighed for at fortælle et ellers glemt byhistorisk kapitel.

Ærøskøbing: For en måned siden udkom bogen om Ærøskøbing Arrest, skrevet af John Kristensen.

Det giver nu biblioteket i Ærøskøbing mulighed for at fortælle om livet og hverdagen i det gamle tugthus.

Det tidligere fængsel og rådhus er nemlig en del af biblioteket i dag, og her ser leder af Ærø Folkebibliotek Lasse Wilsdahl frem til at indvie såvel turister som ærøboer i historien.

- Vi har arbejdet her i lang tid uden rigtig at kende historien. Det har ligesom været en glemt historie, men med bogen her har vi noget, vi selv kan forstå og formidle videre til vores brugere, siger han om den aldrende bygning, som gennem 100 år husede arrestanter frem til lukningen i 1973.

Men selvom der er celler, tremmer og en fængselsgård med inskriptioner i murværket og i det hele taget et autentisk miljø, forventer biblioteket ikke at gå i fodsporene på eksempelvis Faaborg, hvor man blandt andet kan være med til at forsøge at løse en mordgåde.

- Der er mange perspektiver og gode muligheder i det, men det er ikke vores førsteprioritet. Men museet har fået en nøgle og kan lukke folk ind under byvandringerne, siger han.

En af dem, der har været med til at samle dokumentation om arresthuset, er Hans Ove Lange, der for to år siden tog turen fra Vordingborg til Ærøskøbing for at fortælle sin historie som søn af øens sidste arrestforvarer.

">Hør ham fortælle her.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.