Fældet: Gamle kastanjetræer må lade livet på grund af en klatrende plante

To gamle kastanjetræer i Havnegade måtte lade livet, fordi der voskede for meget efeu i trækronerne. Det fortæller havnefoged Christian Ørndrup. Her ses stubbene ved Sønderrendens Perle og længere nede ad vejen kan man se, at flere at træerne er blevet beskåret. Foto: Andrea Bisgaard

Fældet: Gamle kastanjetræer må lade livet på grund af en klatrende plante

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnefoged Christian Ørndrup har fået fældet to gamle kastanjetræer ved Sønderrendens Perle i Marstal, fordi de var fulde af den klatrende plante efeu. - Der var fare for, at de kunne forårsage skade, og derfor er de blevet fældet. Der vil blive plantet nye træer, lover havnefogeden.

Marstal: Er du en af de personer, som i sommermånederne plejer at slå et smut forbi grillbaren Sønderrendens Perle på havnen i Marstal, så skal du ikke regne med at kunne sidde i skyggen af to gamle kastanjetræer og nyde din is eller din ristede hotdog denne sommer, for træerne er væk.

Det er havnefoged Christian Ørndrup, der har bedt om af få fældet de to træer, og det har han gjort, fordi trækronerne var overvokset med efeu.

- Træerne var ved at være færdige. De var fuldstændig overgroet af efeu, og der var fare for, at de kunne forårsage skade, og derfor er de blevet fældet. Der vil blive plantet nye træer, siger havnefogeden.

Kunne man ikke have beskåret træerne i stedet for at fælde dem?

- Nej, det ville være et større arbejde. Det sikreste var at fælde dem, siger Christian Ørndrup og tilføjer, at de øvrige kastanjetræer i Havnegade er blevet beskåret, og at der ikke er planer om at fælde flere træer på havnen lige nu.

Erik Kromann, der er leder af Marstal Søfartsmuseum, og som har sin daglige gang på havnen, ærgrer sig over "træmassakren".

- Det forarmer gadebilledet, at træerne er væk. Det er underligt, at der ikke må være noget på havnen, der stikker mere end to centimeter op af jorden længere - udover skiltene, selvfølgelig, siger han.

I september i fjor væltede et kastanjetræ i en storm på vejen Bøssehage i Ærøskøbing. Det fik Park og Vej til at fælde en stor del af træerne i området, fordi der var fare for, at flere træer ville vælte i en ny storm.

Fældet: Gamle kastanjetræer må lade livet på grund af en klatrende plante

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce