Ærøs taxavognmænd har meddelt diskotek Miss Sophy i Marstal, at de ikke længere hente diskoteksgæster i Marstal, medmindre de kender kunderne. Årsagen er ifølge vognmændene, at de ofte kører forgæves, fordi kunderne udebliver efter at have bestilt en taxa.

Ligeledes oplyser taxachaufføerne i et brev til diskoteket, kommunen og politiet, at de diskoteksgæsterne ofte er så berusede, at de ikke kan tage vare på sig selv. Samt at vognmændene anser det for et "affaldsproblem", de ikke vil håndtere.

Konflikten har efter at være omtalt i Fyns Amts Avis skabt heftig debat på avisens Facebookside Nyt om Ærø.

Nedenstående er udpluk fra den ophedede debat:

Birgit Jensen: - Hold da op, det er da vist ikke det rigtige job den chauffør har.

Linda-Maria Bording Jørgensen: - Undskyld mig? Hvem er det, der kalder de unge piger for affaldsproblemer? Det er her jeg taber kysen fuldstændigt. Den ene af de unge piger (18 år) er faktisk mit barn!

Poul Nielsen: - Det må da være muligt at finde en løsning på det lille problem.

Niels Bæklund: - Den løsning kommer uden tvivl, når den nye taxalov træder i kraft. Jeg er bekendt med 2-4, som er særdeles interesserede i at køre i weekenden, ferier, fester, og hvor det ellers kan svare sig.

Bente F. Jensen: - I mine ører lyder det som nogle forkælede taxavognmænd, der kun vil tage det søde og ikke det sure arbejde.

Kenni Egtved Jørgensen: - Kommunen på Ærø tog røven på den eneste ærlige vognmand. Nu har de fjernet ham, og folk brokker sig stadig.

Paul Beiskjær Christensen: - Hvorfor skal man tage hensyn til vognmænd, der betragter deres kunder som affald og i øvrigt ikke vil køre med dem, de ikke kender?

Flemming Rasmussen: - Nej, nej, nej! Ikke en "ny krig" med undertone af modsætningerne mellem forskellige geografiske tilhørsforhold på øen.

Sara Prehn: - Hold da op, hvor er sammenholdet blevet af på øen?

Henning Bager: - Jeg har ikke oplevet, at den vogn, jeg havde bestilt, ikke kom. Har også bestilt temmelig sent. Mon ikke det er, fordi jeg er på det aftalte sted til tiden og kan betale, og ikke sviner bilen til? Tak til vognmænd og dem, som arbejder på de tidspunkter.

Se mere af debatten her:

Og her:

Opslået af Nyt om Ærø på 9. maj 2017
  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Taxastrid: Ærø Kommune indskærper regler over for taxachauffører

Taxastrid: Ærø Kommune indskærper regler over for taxachauffører

Bartender om taxaboykot af diskotek: Det kan koste menneskeliv

Bartender om taxaboykot af diskotek: Det kan koste menneskeliv

Taxaer boykotter diskotek: Natteravne frygter spirituskørsel

Taxaer boykotter diskotek: Natteravne frygter spirituskørsel