Fåreavler: Vil helst have mine dyr slagtet her på øen

- Jeg vil allerheslt have slagtet mine dyr herovre. Både for dyrenes skyld, men også for at holde virksomheden, som slagteren er, kørende. Foto: Peter Becher Damkjær

Fåreavler: Vil helst have mine dyr slagtet her på øen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fåreavler og andelshaver i Ærøslagteren Vibeke Boeslund tror på, at bestyrelsen gør, hvad den kan, for at få forretningen til at køre.

Vester Bregninge: Der står de så. De fem gotlænderlam, der om kort tid skal tage turen over vandet for at blive slagtet hos Vester Aaby Slagterforretning.

Lammene og den mørke, relativt kølige stald, de står i, tilhører Vibeke Boeslund, der har haft får i mere end 40 år, og som også er anpartshaver i Ærøslagteren.

Hun understreger, at hendes beslutning om nu at sende de fem lam til slagtning i Vester Aaby ikke handler om, at hun ikke kunne få tid til slagtning ved Ærøslagteren.

- Nej, jeg bookede faktisk allerede i juli tid i september til slagtning, men på grund af tørken blev det simpelthen nødvendigt at få dem slagtet her en god måned tidligere, og så blev jeg nødt til at sende dem over vandet, fortæller Vibeke Boeslund.

- Men det ændrer jo ikke ved, at jeg synes, det ærgerligt, for jeg ville da helst, at det kunne have været herovre. Både for dyrenes og også for øens skyld. Men nu har jeg så lært slagteriet i Vester Aaby at kende og har det helt roligt og fint med den måde, de behandler dyrene på, og det er måske dér, det kan være lidt farligt for vores "eget" slagteri, hvis man begynder at søge udenøs for at få sine dyr slagtet, siger Vibeke Boeslund.

- På den anden side er jeg heller ikke tvivl om, at bestyrelsen hos Ærøslagteren gør alt, hvad de kan, for at få det hele til at fungere derude.

Fåreavler: Vil helst have mine dyr slagtet her på øen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce