Erria Rescue i problemer - Måtte have hjælp af fisker

Erria Rescues to Yanmar-motorer kan få den til at skyde en vældig fart, men arbejde på lavet vand er ikke deres specialtet. Arkivfoto: Søren Stidsholdt Nielsen.

Erria Rescue i problemer - Måtte have hjælp af fisker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En grundstødt sejler havde så lidt vand om sin båd, at Ærø Søredningsforening måtte have fisker-assistance for at få hjælpen frem.

Ærø: Det er muligt, toppen er ved at være taget af sejlersæsonen, men Ærø Søredningsforening står fortsat klar til med kort varsel at rykke ud med Erria Rescue, hvis det bliver nødvendigt.

Og det blev det mandag, da man måtte rykke ud til en nødstedt sejler, der var gået på grund udfor Ommelshoved Flak.

Ifølge Erik Bjørn Sørensen fra Ærø Redningsforening var det en noget besværlig aktion, som søredningsforeningen denne gang måtte sejle ud til.

- Der var simpelthen så lavvandet i området, at vi ikke kunne komme tæt nok på til at trække dem fri uden selv at riskere at gå på grund. Det var i det hele taget lidt længere ude rent risikomæssigt end vi plejer. Vi var helt ude på kanten af det der der er fornuftigt og sikkert, fortæller Erik Bjørn Sørensen fra Ærø Søredningsforening.

- Vi sejlede til sidst ind til Ærøskøbing Havn, hvor vi fik en stor rød ballon, vi kunne sejle en trosse ud til dem med. Vi trak i den, men så tog søen os, og vi blev nødt til at lade dem gå, for ikke selv ikke selv at gå på grund, forklarer Erik Bjørn Sørensen.

- Samtidig blev vores motorer også så overophedet af arbejdet på det lave vand, at vi listede ud på lidt dybere vand for at få renset søvandsfilteret og temperaturen kom ned på de 80, hvor den skulle være.

Selvom man på dette tidspunkt ifølge Erik Bjørn Sørensen var tæt på at give op og overlade redningen til JRCC, lagde besætningen hovederne i blød en sidste gang og beslutede sig for at kontakte en af de lokale fiskere, der straks sejlede ud og fik slæberen ud til havaristen, hvorefter Erria Rescue kunne slæbe ham fri på sikker afstand af det lave vand.

Opkaldet om, at sejleren var stødt på grund kom ind til Ærø Søredningsforening ind via havnefogeden i Søby mandag klokken 13.30, og efter havaristen var blevet guidet ind til Ærøskøbing Havn, kunne Erria Rescue indtage sin vante plads i Teglrenden i Marstal lige omkring midnat.

Erria Rescue i problemer - Måtte have hjælp af fisker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce