Eriks Hale ligger fast


Eriks Hale ligger fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun Venstre er villig til at rette sig efter det statslige stednavneudvalg, der foretrækker Ærøs Hale

MARSTAL: Statens Stednavneudvalg kan godt blive i København med alle sine meninger.

Flertallet af kommunalbestyrelsen på Ærø tror i hvert fald mere på kollegaen Erik Kromann (K) end på det ellers så fornemme udvalg.

Derfor blev da også konsekvensen af kommunalbestyrelsens seneste og sidste debat om navnet på Ærøs Hale, at den altså skal hedde Eriks Hale, sådan som Erik Kromann vil det, og ikke Ærøs Hale, sådan som stednavneudvalget vil det.

Kun de to medlemmer fra Venstre synes, at man skal holde sig til de henstillinger, som kommer fra stednavneudvalget, når det nu handler om stednavne, og Jens Groth-Lauritsen talte endda varmt for, at man lyttede til Stednavneudvalgets melding om, at Ærøs Hale altså er et ældre og mere oprindeligt navn end Eriks Hale.

»Trestjernet sludder«

Men det fik samme Erik (Kromann) op af stolen med en meldig om, at »det er noget trestjernet sludder, som der absolut ikke er nogen dokumentation for«.

- Det har altså altid heddet Eriks Hale! I 1937 gik det statslige topstyrede stednavneudvalg godt nok ind med sine løse påstande og forsøgte at få os til at kalde det ÆrøsHale, kom det fyndigt fra museumsdirektøren , som oven i købet havde taget et kort over øen med fra 1766, hvor på der står Eriks Hale.

Jens Groth-Lauritsen og Hans Albertsen lod sig dog ikke overbevise og stemte imod navnet Eriks Hale med henvisning til stednavneudvalget. Men 13 er flere end to - selv om de kommer fra Venstre, og meldingen til Stednavneudvalget er derfor, at Ærø Kommune nu har genovervejet sagen grundigt, sådan som udvalget bad om. Men resultatet er det samme: Halen på Ærø er Eriks!

Eriks Hale ligger fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce