Endeligt vedtaget: Så meget skal Ærøexpressen betale til Ærø Kommune

Borgmester Ole Wej Petersen (S) mener, det er en fair aftale, kommunen har lavet om de afgifter, Ærøexpressen skal betale. Arkivfoto: Martin Ytting Rask

Endeligt vedtaget: Så meget skal Ærøexpressen betale til Ærø Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalbestyrelsen godkendte onsdag aften indstillingen fra Økonomiudvalget til, hvor meget det private rederi skal betale i afgifter til kommunen. Tre stemte imod.

Ærø: Det var et stort flertal, der onsdag aften godkendte indstillingen fra Økonomiudvalget i diskussionen om, hvor meget Ærøexpressen skal betale i diverse afgifter til Ærø Kommune. 12 medlemmer (S, V, SF, Æ) stemte for, mens tre (DF og P) stemte imod.

Dermed holder kommunalbestyrelsen fast i det forslag, som De Konservative fremsatte, som lægger op til en maksimumpris på omkring 500.000 kroner.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) er tilfreds med beslutningen.

- Jeg synes, det er en fair løsning, der er kommet. De skal behandles ordentligt og ikke hverken bedre eller dårligere end andre, og der synes jeg vi har ramt en niveau, hvor vi gør det, siger han og hæfter sig også ved, at det er et stort flertal, der står bag beslutningen.

- Jeg er glad for, at der er et stort flertal, så man ikke kan beskylde os for, at det er den ene ende af øen mod den anden, eller hvad man nu kunne finde på.

Tilfreds med at have en aftale

Ole Wej Petersen forklarer desuden, at ordningen er skruet sådan sammen, at det private rederi skal betale et fast mindre månedligt beløb, hvorefter de derudover betaler afgifter i forhold til den aktivitet, de måtte have haft.

- De 500.000 kroner er, hvis det går ekstremt godt, og de rydder bordet og har fulde færger hele tiden. Udgifterne bliver skruet ned, hvis de ikke har så mange, og op hvis de har mange, siger han.

Forleden anbefalede formanden for Danske Havne, Ole Ingrisch, her i avisen at give en introduktionsrabat til Ærøexpressen, fordi det er svært at etablere en ny færgerute. Men det har ikke været på tale i kommunalbestyrelsen, siger Ole Wej Petersen.

- Jeg tror, det er svært at argumentere for det, når det er en konkurrent til vores egne færger. Det er min personlige mening om det, siger han.

Bestyrelsesformand i Ærøexpressen Christian Holm havde gerne set, at prisen var blevet lavere, men siger dog:

- Vi har søgt om at få en aftale med Ærø Kommune, om det har vi fået nu. Vi er ikke helt tilfredse med den, men vi har fået en aftale, som har vi brug for for at komme ud at sejle, siger han.

Endeligt vedtaget: Så meget skal Ærøexpressen betale til Ærø Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce