Ærø Kommune har ansat en ny skoleleder, som starter i jobbet den 1. februar.

Marstal Skoles lærere og elever får i dag på juleaftensdag en længe ventet julegave.

Ærø Kommune har nemlig nu endelig ansat en ny skoleleder. Det fortæller kultur-, social- og teknikdirektør Kimma Vingaard Thomsen til avisen.

Der er tale om 39-årige Karsten Solberg, som kommer fra en stilling som viceskoleleder og afdelingsleder på Gribskolen i Græsted i Gribskov Kommune. Det er en stilling, han har valgt at sige op for at flytte til Ærø.

Han er gift og har tre børn på ti, otte og knap et år. Hele familien flytter med til Ærø, og det er et aktivt tilvalg, forklarer han til avisen.

- Vi har som familie talt om, at det kunne være sjovt at prøve noget nyt, og at jeg skulle søge en skolelederstilling, hvis der var noget, der kunne give en spændende udfordring, siger han.

Nærheden er tiltrækkende

Han nævner den nærhed, som der er i et lille øsamfund som det ærøske som noget, der kunne give familien noget positivt.

- Vi har boet ti år i Græsted. Det har vi været glade for, men vi trænger til at prøve noget nyt sammen som familie. Derfor vi har valgt Ærø.

Også den faglige udfordring synes Karsten Solberg er spændende.

- Men jeg har indtryk af, at skolen præsterer godt i forhold til det, der forventes. Det skal den blive ved med, siger han og tilføjer, at den udvikling, der skal ske, skal ske sammen med lærerne.

Karsten Solberg regner med, at hele familien vil besøge Ærø i juleferien. I øvrigt er hans kone også uddannet skolelærer.

- Hun vil gerne finde noget på sigt inden for den branche. Det løser sig nok efterhånden, siger han.

  • Af: