Avisens nye praktikant er fynsk, frisk og fodboldglad. Og så ser han frem til at komme ud og møde ærøboer, når øen skal udforskes.

Ærø: Min viden om Ærø var sparsom, da jeg en onsdag i slutningen af juli i år for første gang hoppede af færgen i Ærøskøbing. Efter godt 14 dage på øen er jeg kommet lidt efter det. Jeg er dog stadig langt fra færdig med at lære om øen og jer, der bor her.

På de 14 dage, jeg har boet og arbejdet på øen indtil videre, er jeg blevet overrasket over, hvor glad jeg er blevet for at være her. Både på grund af den ro, der er hernede og på grund af folks venlighed.

En af de ting, jeg glædede mig mest til, da jeg for tre måneder siden fik af vide, at jeg skulle til Ærø, var roen på Ærø, som jeg havde hørt så meget om. På det tidspunkt boede jeg i Århus, hvor jeg gik på Journalisthøjskolen, og da det er en af de større danske byer, er ro, som jeg er stor tilhænger af, utroligt svært at få.

Jeg er født og opvokset på Fyn, nærmere betegnet Munkebo, små 15 kilometer nordøst for Odense. En mindre by, hvor man kommer hinanden ved, man hjælper hinanden, og hvor der er et lokalt fodboldhold. Det bringer mig til en af mine helt store interesser: Fodbold.

Selvom jeg ikke selv spiller, så er jeg kæmpe fan af at se fodbold. Om det er de europæiske topkampe i fjernsynet, Striwerne på stadion i Odense eller byens lokale helte, der rykker op og ned i serierne, så er det en oplevelse. Det lille kendskab, jeg havde til Ærø, inden jeg kom, var blandt andet Marstal IF, der har været på besøg i Munkebo et par gange.

At komme til Ærø og at møde jer, har været et kæmpe privilegium for mig, og jeg er allerede sikker på, det bliver et spændende halvt år, jeg kommer til at få på øen. Jeg fik Øbo-bogen af min bror, da han fandt ud af, jeg skulle til Ærø, så jeg er godt på vej til at få bygget på den sparsomme viden, jeg stadig har om Ærø. Jeg ser frem til at få bygget endnu mere på, når vi ses derude.

  • fyens.dk