Ærø: Efter en ellers rolig dag og eftermiddag på Ærø begyndte både snevejr og vind at tage til hen under aften, og ved 18.30-tiden var vejene glatte og ufremkommelige.

En situation var på toppen af Drejbakken ved at udvikle sig kritisk. Flere biler kunne ikke komme op af bakken og blokerede vejen på kryds og tværs, berettede flere vidner på stedet.

En politibil blev sågar trukket op ad bakken af en stærk civil bil. Det bekræfter vagtchefen ved Fyns Politi.

En række køretøjer holdt længe i kø, og flere vendte om for at tage turen over Græsvænge og Ronæs for på den måde at undgå den glatte tur på Drejbakkerne. Men faktisk fraråder Fyns Politi, at man kører ud overhovedet. Det fortæller vagtchef Steen Nyland.

- Vejrsituationen er den samme som på resten af Sydfyn: temmelig ekstremt snevejr. Vi fraråder al unødig udkørsel, siger han.

Steen Nyland kan heldigvis ikke berette om nogen uheld eller ulykker, selv om der sagtens kan have været uheld, som politiet ikke har været blandet ind i. Det kan Fyns Amts Avis' mand på stedet tale med om. På vej fra Marstal til kommunalbestyrelsesmøde på rådhuset i Ærøskøbing kørte avisens udsendte fast i en mark og måtte trækkes fri af den samme mand, som kort forinden havde hjulpet politiet.

Ingen skade sket, men for første gang i mands minde var pressen ikke til stede ved det månedlige kommunalbestyrelsesmøde.

Skriv til os

Har du oplevet noget i vintervejret, så skriv endelig til os og send meget gerne fotos på aeroe@faa.dk eller skriv i kommentarfeltet herunder. Så samler vi op.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.