Ekstraregning: Regionen leder efter kuvøseløsning til Ærø

Region Syddanmark arbejder på at finde en løsning, så kuvøsen på Ærø Sygehus atter kan transporteres i øens ambulance eventuelt til en ventende helikopter eller i en akut situation fra privathjem til sygehus, hvor barnet stabiliseres før overførsel med helikopter.
Foto: Kenneth Skipper

Ekstraregning: Regionen leder efter kuvøseløsning til Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmarks præhospitalsudvalg arbejder nu på at finde en løsning, så Bios' ambulance på Ærø kan medtage kuvøse. Det kommer til at betyde en ekstraregning på omring 200.000, vurderer regionen.

Siden Bios overtog ambulancekørslen på Ærø den 1. september, har det ikke været muligt at transportere en kuvøse med ambulance.

Det vil Region Syddanmarks præhospitalsudvalg nu råde bod på, siger regionrådspolitiker og medlem af udvalget, Niels Erik Søndergaard (DF).

- Vi har vedtaget under sidste udvalgsmøde, at ambulancen skal bygges om, så den kan medtage kuvøse. Den løsning har vi ikke haft bestilt hos Bios, så nu tilkøber vi den, siger Niels Erik Søndergaard og tilføjer, at prisen vil ligge på 200.000 kroner.

Sygehusforening på Ærø reagerer

Samme svar har Niels Erik Søndergaard sendt i en mail til Sygehusforeningen på Ærø, efter at foreningen i lørdags skrev til alle medlemmer af regionsrådet for at gøre opmærksom på behovet for blandt andet at kunne transportere en kuvøse med ambulance på Ærø.

Af referatet fra det sidste møde i præhospitalsudvalget fremgår det ligeledes, at kritiske artikler her i avisen har fået udvalget til at efterkomme et lokalt krav om netop at kunne transportere kuvøse i øens ambulance.

Som bilag til mødet ligger et notat, der peger i samme retning, men det fremgår ikke, at udvalget reelt har truffet en beslutning.

Vil ikke have uro om sagen

Det er der en forklaring på, siger Niels Erik Søndergaard:

- Det skyldes, at vi ikke ville have for meget uro omkring det, siger han.

- Det er vigtigt for ærøboerne. Hvorfor vil præhospitalsudvalget ikke have opmærksomhed om problemet?

- Nu er du ude i noget, vi ikke er interesseret i. Sagen er behandlet, det er vedtaget, og sagen kører, siger Niels Erik Søndergaard.

Notat spøger stadig

Søndag den 17. januar understreger formand for regionens præhospitalsudvalg Thyge Nielsen (V) på Fyens.dk og i Fyns Amts Avis, at et forvaltningsnotat med forslag til løsninger ikke er vedtaget af udvalget.

Ligeledes udtaler udvalgsformanden, at der ikke har været taget højde for behovet, idet fødeafdelingen på Ærø Sygehus blev lukket i 2012.

Et forslag i notatet - som altså ikke er vedtaget - er, man i akutte tilfælde kan transportere for tidligt fødte eller kritiske spædbørn på Ærø ved at pakke dem ind i tæpper og desuden lægge dem på moderens mave under transport i ambulance og helikopter.

Læs notatet herunder.

Læs mere på Mitfyn.dk og Fyns Amts Avis onsdag

Ekstraregning: Regionen leder efter kuvøseløsning til Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce