Efter tumult i ledelsen: Ærø Efterskole har fået nye forstandere og ny formand

Ærø Efterskoles nye forstander, Mette Bækmark (til venstre), er fotograferet på Ærø Rideskole samme med nogle af skolens elever. Efterskolen har omkring 16 heste på rideskolen, og eleverne kommer næsten dagligt for at passe dem. Foto: Andrea Bisgaard

Efter tumult i ledelsen: Ærø Efterskole har fået nye forstandere og ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærøs eneste efterskole skal ledes af "nye" folk. Skolen har både fået ny forstander, viceforstander og skolebestyrelsesformand.

Tranderup: Efter en lidt omtumlet tid med stiftende ledere, har Ærø Efterskole nu fået ny leder.

Hun hedder Mette Bækmark og er konstitueret inden for egne rækker.

Mette Bækmark har været ansat på skolen siden 2015 og synes, det kunne være spændende at blive forstander for en skole, der især henvender sig til bogligt svage unge med særlige behov. Mette Bækmark blev ansat som forstander i april efter at have været konstitueret viceforstander og viceforstander. Hun erstatter Kirsten Nilsson, som sagde sit job op i foråret.

Skolen har plads til 65 elever, men på nuværende tidspunkt har skolen 19 ledige pladser til skoleåret 2018-19. Det kan dog hurtigt ændre sig, siger Mette Bækmark.

- Det er rimeligt normalt, at vi har så mange ledige pladser op til sommerferien. En del plejer at melde sig til i løbet af sommerferien, forklarer Mette Bækmark.

Skolens nye forstander vil blandt andet arbejde for at få nogle mere klare pædagogiske målsætninger for skolen.

- Vi er lige nu i gang med at stramme op på de pædagogiske målsætninger, og vi arbejder blandt andet med begrebet pædagogisk stilladsering, forklarer Mette Bækmark, der selv er på skolebænken, da hun - mens hun arbejder som forstander - læser en master i udsatte børn og unge på Aalborg Universitet.

- Jeg startede i september sidste år. Det er meget spændende og noget, jeg kan bruge i mit daglige arbejde på efterskolen, forklarer Mette Bækmark.

Ærø Efterskole
Forstander: Mette Bækmark. Viceforstander: Jesper UssingSkolens bestyrelse: Carl Jørgen Heide (formand), Michael Christensen (næstformand), Nina Folmer, Henning Groth Hansen, Annemette Eriksen, Gert Olsen, Helle Voigt (kommunens repræsentant) og Tom Christensen.
Mette Bækmark er ny forstander på Ærø Efterskole. Foto: Andrea Bisgaard
Mette Bækmark er ny forstander på Ærø Efterskole. Foto: Andrea Bisgaard

Ny formand har tiltro til ny leder

Mette Bækmark er i øvrigt ikke det eneste "nye" ansigt i ledelsen på Ærø Efterskole. Skolen har også fået ny viceforstander. Han hedder Jesper Ussing, kommer fra Sjælland og har hus i Marstal. Han starter i sit nye job efter sommerferien.

Skolen har også fået en ny skolebestyrelse, og i spidsen for den er Carl Jørgen Heide valgt.

- Normalt plejer jeg at sige nej til tilbud om bestyrelsespladser, men lige det her vil jeg gerne være med i, da jeg tidligere har arbejdet inden for feltet, og fordi jeg har en interesse for de her unge mennesker, hvis liv ikke har været nemt, fortæller skolens nye bestyrelsesformand.

Carl Jørgen Heide er ikke bekymret for, at skolen lige nu står med 19 ledige pladser til næste skoleår.

- Der plejer altid at komme nogle tilmeldinger i sidste øjeblik, og så har jeg et godt indtryk af skolens nye forstander. Hun virker kompetent og fokuseret, og jeg har stor tiltro til, at hun nok skal få det til at køre, siger Carl Jørgen Heide.

Efter tumult i ledelsen: Ærø Efterskole har fået nye forstandere og ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce