Ansatte i børn- og ungeafdelingen i Ærø Kommune frygter en ny sag om misbrug og omsorgssvigt af børn, hvis de mister deres leder.

Den nye struktur, som der er lagt op til på børn- og ungeområdet i Ærø Kommune, risikerer at medføre en ny sag om misbrug af børn, som man har set de senere år i blandt andet Tønder og Brønderslev.

Det mener flere ansatte i børn- og ungeafdelingen.

- Det (organisationsændringen, red.) er ikke til gavn for de børn og familier, hvis trivsel vi er sat i verden for at beskytte. Det øger tværtimod risikoen for en ny "Tønder-sag" eller lignende, skriver socialrådgiver i kommunen Charlotte Lindquist i et læserbrev i Fyns Amts Avis onsdag.

- Klart større risiko

SSP-konsulent Christian Kjems, som arbejder med udsatte børn og unge, er enig.

- De sager, der er sværest, er dem, der ikke bliver opdaget. Det er det, der har været tilfældet med Tøndersagen, fordi man ikke har fulgt op og ikke har haft helhedsforståelsen.

- Når der ikke er en samlende chef på området, er der en klart større risiko for, at Ærø Kommune kan sidde på alvorlige sager, fordi de ikke bliver opdaget i tide, fordi der ikke er en person, som færdes i alle institutioner og kan samle trådene.

- Serviceorgan for borgerne

Anne Willaume-Jantzen, socialrådgiver i familieafdelingen, mener, at en af styrkerne i dag er, at der er en sammenhængende, koordinerende og forebyggende indsats, som gør, at man kan handle øjeblikkeligt, hvis der er mistanke om mistrivsel.

- Det betyder reelt, at vi når nogle af børnene langt tidligere, end vi ellers ville. Det er rigtig betydningsfuldt. Du kan godt forestille dig, hvad det ville have gjort i nogle af de sager, der er i medierne, siger hun og konkretiserer, hvad det kan dreje sig om:

- Kriminalitet, misbrug, seksuelle overgreb, vold, overgreb, alt hvad man overhovedet kan forestille sig, et barn har brug for hjælp til, siger hun og understreger, at kommunen er der for børnene og deres familiers skyld.

- Og når nogle af os stikker hovedet ud med risikoen for at få kappet det af, er det, fordi vi husker, at kommunen er et serviceorgan for borgerne, ikke for kommunaldirektøren.

Bekymring gør indtryk

Ifølge borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) gør medarbejdernes frygt for en ny børnesag indtryk.

- Alle bekymringer gør da indtryk, det er også derfor, vi har en høringsfase, hvor man kan give udtryk for de bekymringer, man har.

Han mener dog, at en koordinering af indsatsen stadig er mulig med den foreslåede struktur. Derudover har han ikke så mange kommentarer.

- Jeg skal bare lytte i den fase, vi er i nu. Vi tager det ad notam, at de har de holdninger.

Læs meget mere i Fyns Amts Avis onsdag og på Mitfyn.dk.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
KL om chefreform: - Slå stillingen op

KL om chefreform: - Slå stillingen op

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

4
Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig