Dødsvold i Søby: Nu er to mænd sigtet i sagen

Det var i dette hus på Langebro 1 i Søby, at Henrik Groth Rasmussen blev udsat for så megen vold, at han dagen efter døde af det . Arkivfoto: Peter Becher Damkjær

Dødsvold i Søby: Nu er to mænd sigtet i sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I lørdags blev en 42-årig mand fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for vold begået mandag den 13. maj mod en 40-årig mand, som dagen efter afgik ved døden. Nu er to personer sigtet i sagen.

Søby: Der har sandsynligvis været flere personer om at begå vold mod den 40-årige Henrik Groth Rasmussen, der mandag i sidste uge blev udsat for så megen vold i et hus på Langebro i Søby, at han tirsdag aften døde af det på Odense Universitetshospital (OUH).

Fredag den 17. maj blev en 42-årig mand anholdt uden for Ærø - formentlig på Langeland - og lørdag blev han fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre og varetægtsfængslet i fire uger. Der er nu to personer sigtet i sagen: en 57-årig mand, der blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 15. maj, og så altså den 42-årige mand.

Politikommissær Jack Liedecke fortæller, at politiet stadig efterforsker sagen, og at han derfor kun kan give sparsomme oplysninger om sagen, fordi den bliver ført bag lukkede døre i retten.

- Meget kort fortalt bliver en 40-årig mand udsat for vold på adressen Langebro 1 i Søby mandag den 13. maj. Manden bliver mandag aften overført til OUH, hvor han dagen efter klokken 18 afgår ved døden. Dødsårsagen er den vold, som han har fået på krop og i ansigt, fortæller politikommissæren fra Fyns Politi.

Politiet havde allerede en formodning om, at der var flere gerningsmænd om volden, da den 57-årige blev fremstillet i grundlovsforhør den 15. maj.

- Ved det første grundlovsforhør lød sigtelsen, at den vold, der var begået mod den forurettede, formentlig var begået af flere gerningsmænd, og vores efterforskning har så ført frem til, at vi mener, at der er en begrundet mistanke om, at to personer har været involveret i den vold, der er begået, siger Jack Liedecke.

Politiet arbejder nu på at finde ud af, at der kan være flere gerningsmænd end de to, der allerede er blevet varetægtsfængslet.

- Vi kan ikke udelukke, at der er flere. Det er derfor, vi skal snakke med vidner og lave nogle yderligere tekniske undersøgelser, siger Jack Liedecke.

Politi blev først kontaktet tirsdag

Politiet har en formodning om, hvad motivet bag volden kan være, men det er ikke noget, som Jack Liedecke vil komme nærmere ind på.

- Vi har en idé om motivet, men vi har stadig en del vidner, som vi skal have fat i, og nogle vidner som skal genafhøres, så præcis det om motivet, det holder vi for os selv, siger han.

Fyns Amts Avis erfarer, at politiet ikke blev kaldt ud mandag aften, da volden sker. Jack Liedecke bekræfter, at politiet først hører om sagen tirsdag, hvor Henrik Groth Rasmussen ligger på hospitalet.

Hvordan kan det være, at politiet ikke bliver tilkaldt i forbindelse med at der bliver ringet 112 mandag aften?

- Der kommer ikke politi ud mandag aften. Det er alarmcentralen, der bestemmer om der skal politi ud eller ej. Hvis de skønner, at skaden ikke har været så alvorlig på det tidspunkt, så har de ikke kontaktet politiet. Det er først tirsdag morgen, at politiet hører om det. Der bliver vi underrettet af OUH, og så går vi ind i sagen, siger Jack Liedecke.

Dødsvold i Søby: Nu er to mænd sigtet i sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce