Dødsvold i Søby: 57-årig mand løsladt i forbindelse med sag om dødsvold

Det var i dette hus på Langebro i Søby, hvor de to sigtede i sagen angiveligt tævede en 40-årig mand så voldsomt, at han døde af sine kvæstelser. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær

Dødsvold i Søby: 57-årig mand løsladt i forbindelse med sag om dødsvold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ene af de to mænd, der siden maj har siddet varetægtsfængslet sigtet for at have banket en 40-årig mand fra Søby ihjel, er blevet løsladt, men han er fortsat sigtet i sagen.

Søby: Efter flere forlængelser af varetægtsfængslingerne af to mænd på henholdsvis 42 og 57 år, der er sigtet for tilbage i maj at have udsat den 40-årige Henrik Groth Rasmussen fra Søby for så meget vold, at han døde af sine kvæstelser, er den ene af de to sigtede nu blevet løsladt.

Det fortæller politikommissær ved Fyns Politi Jack Liedecke.

- Den yngste af de to mænd har fået sin varetægtfængsling forlænget frem til 28. august, men den ældste af de to er blevet løsladt 30. juli. Der var ikke grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen, og det er sket ud fra en samlet vurdering foretaget af politi og anklagemyndighed, forklarer Jack Liedecke.

- Men han er stadig sigtet i sagen. Og det er kun de to, der i det hele taget er sigtet i sagen.

Den endelige sag er ikke endnu overdraget til anklagemyndigheden, da der mangler et par erklæringer i forbindelse med den mentalundersøgelser, der har været foretaget af den 42-årige, men politikommissær Jack Liedecke vurderer, at politiets arbejde med sagen ganske snart vil være overstået og forklarer, at det derefter vil være op til anklagemyndigheden at få sat en dato på, hvornår sagen skal for retten.

Sagen kort
De to mænd er sigtet for at have tævet 40-årige Henrik Groth Rasmussen så voldsomt, at han døde af sine kvæstelser.Volden skete på en adresse på Langebro i Søby 13. maj om aftenen, og dagen efter døde den 40-årige på Odense Universitetshospital.

Senere samme dag blev den 57-årige nu sigtede anholdt, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg bag lukkede døre.

Fredag d. 17. maj blev den 42-årige så anholdt uden for Ærø og ligeledes fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre.

De to er sigtet efter straffelovens paragraf 245 stk. 1 jf. 246 - i almindelig tale paragraffen der omhandler grov vold med døden til følge.

Dødsvold i Søby: 57-årig mand løsladt i forbindelse med sag om dødsvold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce