Det hele starter med en surdej: Brødsheriffen skal lære børn at spise sundt

'Brødsheriffen', Peter Fröhlich, skal undervise elever fra Marstal Skole og VUC HF/HF Søfart om sundt og bæredygtigt bagværk. Arkivfoto: Anna Stærbo.

Det hele starter med en surdej: Brødsheriffen skal lære børn at spise sundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med projektet Børn & Brød på Ærø har Brødsheriffen, Peter Fröhlich, ambitioner om, at børn og unge på Ærø skal få sundere og mere bæredygtige vaner. Det hele starter med en surdej.

- Det handler om at få vendt vaner. Børnene skal lære, hvordan man laver sit eget brød, fortæller "brødsheriffen", Peter Fröhlich, der vil have flere unge til at dyrke surdej.

Sammen med SSP og ungdomskonsulent Christian Kjems står han bag et skolestartsarrangement, der skal få børn og unge til at bage sundt brød. Arrangementet kommer til at løbe af stablen den 25. og 26. august på Frivagten, og der kan deltage op til 20 elever.

- Hele baggrunden for projektet er ernæring og samvær. Om at være sammen om maden og inspirere hinanden til at gøre ting anderledes, fortæller Peter Fröhlich.

Brødsheriffen har siden sidste år været bosat på Ærø, hvor han sælger sit brød og tilbyder kurser i sund og bæredygtigt bagværk. Nu er han også manden bag projektet 'Børn & Brød på Ærø', hvor elever fra Marstal Skole og HF/HF Søfart bliver inviteret til at lave surdejsbrød og lære om miljø, håndværk, historie og ernæring bag brødet.

De store monstre

- Brød og gær er nogle af de store monstre, hvor der er en masse tomme kalorier, som ikke er gode for din krop, fortæller Peter Fröhlich om baggrunden for arrangementet. Projektet har ikke blot til formål at lære de unge elever at bage brød, men også om historien og håndværket bag brødet og om ernæring og bæredygtigheden ved at bruge lokale råvarer.

Arrangementet forløber således, at lørdagen vil blive brugt på at lære at lave surdej, hvorefter det koldhæves i køleskabet, mens eleverne lærer historien omkring brødet. Om søndagen vil der blive bagt brød og lavet suppe, som efterfølgende sælges på Torvet i Marstal kl. 12 -14. Frokostmenuen kommer til at koste 30 kroner, og alt overskud går til Ungdomshuset Frivagten.

Det hele starter med en surdej: Brødsheriffen skal lære børn at spise sundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce