Det har Ærø fået for pengene


Det har Ærø fået for pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg forklarer, hvad Ærø Kommune bruger pengene på i løbet af et år.

1) Sociale opgaver og beskæftigelse

Med omkring 236 millioner kroner er det den absolut største post i det kommunale regnskab. I den post er både udgifterne til ældre, beskæftigelse og dagtilbud til børn og unge. Og når man dykker ned i det, så er det de rigtig store poster. Dagtilbud er lige knap 18 millioner kroner, og tilbud til ældre og handicappede tager 95 millioner kroner af den klump penge. Mens kontanthjælp, førtidspensioner og revalideringer koster omkring 80 millioner kroner.

2) Fællesudgifter og administration

Det er en post 63,5 milioner kroner, og det handler blandt andet om personalet, der sidder på rådhuset. Det er den administrative organisation, erhvervsudvikling og turisme.

3) Undervisning og kultur

Her er der i 2018 brugt omkring 54 millioner kroner. En stor del af de penge er folkeskolen, der koster kommunen 41 millioner kroner. Men så er det også ungdomsudannelser for en lille million, folkeoplysning for fire millioner og biblioteksvirksomhed for 3 millioner kroner. Der har vi ramt godt i forhold til det budgetterede og især i forhold til folkeskolen, har vi været gode til at styre. Det er et område, hvor man i andre kommuner nogle gange oplever kæmpe budgetoverskridelser, og bliver nødt til at fyre, men vi har ramt det ret flot.

4) Færger, transport og infrastruktur

Det løber i alt op i 33,3 millioner kroner, og det hænger jo sammen med, at man har valgt at have et højt serviceniveau med for eksempel gratis busser. Det er klart, at det koster nogle penge, men det er en udgift, der også giver noget branding af Ærø udadtil. Og på færgeområdet alene kom vi ud af 2018 med et overskud på 1.251.000 kroner ... for nu at være helt nøjagtig.

5) Sundhedsområdet

Det blev på godt 40 millioner kroner. Og af dem ligger så de 25,5 millioner, vi havde budgetteret med til den kommunale medfinansiering OG de næsten fem millioner ekstra, det kom til at koste os. Og den er meget svær at styre for os, al den stund at vi ikke kan få et overblik over, hvad pengene egentlig er blevet brugt til.

Det har Ærø fået for pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce