Derfor beder Ærø Golfklub om nok et tilskud

Ærø Golfklub er løbet ind i flere problemer i løbet af årets første halvdel. Det fremgår af et notat, som klubben har sendt til kommunen. Foto: Peter Becher Damkjær

Derfor beder Ærø Golfklub om nok et tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærø Golfklubs økonomi er blevet belastet af reparationer og færre spillere end forventet, og klubbens bestyrelse har ifølge et dokument svært ved at se, hvordan de selv skal kunne finde pengene, uden det vil være forbundet med stor risiko.

Ærø: Det er primært ejendomsskatten, der driller økonomien i Ærø Golfklub. Det kan man læse ud fra ansøgningen om de tre gange 150.000 kroner, som golfklubbens formand Poul Erik Therkelsen har sendt til kommunen.

Her i forklarer formanden, at "situationen er yderst alvorlig", da man blandt andet igen i år har haft store udgifter til reparation og vedligeholdelse af maskiner og vandingsanlæg, og at man også i de kommende år fortsat vil skulle kæmpe med lignende udgifter.

Som bilag til sagsbehandlingen ligger desuden en kort sammenfatning af klubbens økonomiske situation netop nu. Her forklarer klubbens bestyrelse, at man ud over de tekniske problemer også har haft et mindre antal af de såkaldte greenfee-gæster end forventet. Så få at april og maj nærmest kan kaldes katastrofale.

Ifølge klubbens egen statusopgørelse er resultat netop nu omkring 125.000 kroner dårligere end sidste år, og skulle klubben blive ramt af et større uheld, kan det i sidste ende betyde et stop for klubbens aktivitet.

I dokumentet opridser bestyrelsen kort de få parametre, de ser som mulige knapper at skrue på. Den ene handler om at hæve medlemskontingentet til f.eks. 7000 kroner, hvilket man frygter kan resultere i medlemsflugt, eller man kan spare på udgifterne, hvilket man igen frygter vil kunne ses på og gå ud over banens gode ry og rygte.

Det var ved redaktionens afslutning endnu ikke lykkedes, at få en kommentar fra klubformand Poul Erik Therkelsen.

Kommunens støtte til Ærø Golfklub
Gennem Ærø Golfklubs levetid har Ærø Kommune med jævne mellemrum måttet støtte klubben med økonomiske håndsrækninger.I 2018 bevilligede kommunalbestyrelsen et driftstilskud på 145.000 kroner.

I september 2017 bevilligede kommunalbestyrelsen et driftstilskud på 150.000 kroner.

I august 2017 bevilligede folkeoplysningsudvalget i alt 200.000 kroner til klubben. Penge der var øremærket genopretning og optimering af banen.

I oktober 2010 bevilligede kommunlabestyrelsen 134.000 kroner.

Oven i de enkelte, løbende bevillinger valgte kommunen i 2012 at slå en streg over et lån i klubben på små tre millioner kroner.

Derfor beder Ærø Golfklub om nok et tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce