Brugere på faa.dk er uenige om, hvor stort et problem, det er, at man ikke kan få hjemtransport fra den sene færge.

Ærø: - Det kan ikke passe, at det ikke er muligt at bestille en transport, når man kommer med aftenfærgerne til Ærøskøbing, skrev pensioneret teolog Viggo Mortensen forleden i et debatindlæg i avisen, efter at han ikke kunne få en taxa hjem fra den sene færge hjem til Bregninge, og efter at teletaxa-ordningen er ophørt.

- Hvordan kom jeg hjem? En behjertet og venlig sjæl fra Marstal så min nød og kørte mig hjem, skønt han jo egentlig skulle i en helt anden retning. Tak til Karsten (Hermansen, red.), slutter han sit indlæg, som affødte en række kommentarer på fynsamtsavis.dk. Her er nogle af dem.

Dorthe Maarup Petersen: - Hvor trist! Godt du kom hjem.

Bent Erik Krøyer: - Viggo. Tak for indlægget. Det er for mig at se et kæmpe problem (som politikerne, der alle kører i bil) ikke har taget alvorligt. Og det gælder for al persontransport på øen.

Fra 1. januar kører der slet ikke taxa mere på øen mellem 18-06 så der bliver mange situationer, hvor man må undlade at deltage i kulturelle arrangementer, biografture, familiefester m.v. fordi man ikke kan komme hjem. Herudover er store dele af yderkanten af øen ikke en del af den offentlige transport fordi teletaxaen er sparet væk.

Og nej det er ikke en menneskeret at blive transporteret, men vi betaler alle skat bl.a. til den offentlige transport og har derfor alle ret til at kunne nyde godt af den også på skæve tidspunkter og hvis vi bor i udkanten af øen.

Tove Clausen: - Måske er planen at spare den sidste færge væk, siden problemet med transport ikke bliver løst.

Morten Jensen: - En cykel?

Torben Holm: - Man kan altid stole på ærøboernes hjælpsomhed, nu står der ikke i grundloven, det er en menneskeret at blive transporteret, kommer man med den sidste færge, vil det være en rigtig god ide at trække på sit netværk. Længe leve den ærøske hjælpsomhed.

Dorthe Maarup Petersen (som svar til Torben Holm): Mærkeligt svar! Det er da et helt seriøst problem. Lad busserne køre rundt på hele øen og så lad os betale for det. Gratis busser er fint, men ikke hvis det er på bekostning af at ikke alle kan benytte dem til nærområdet.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Viggo kunne ikke komme hjem fra færgen: - Det er ikke en holdbar situation

Viggo kunne ikke komme hjem fra færgen: - Det er ikke en holdbar situation

Ærøsk taxavognmand: Kommunen har fjernet grundlaget for taxakørsel på Ærø

Ærøsk taxavognmand: Kommunen har fjernet grundlaget for taxakørsel på Ærø