Fyns Amts Avis har på det seneste haft fokus på spirituskørsel på Ærø i forbindelse med et borgermøde om emnet. Mange facebookbrugere har deltaget i debatten om problemet på Facebook.

På facebook-grupperne "Nyt om Ærø" og "Oplev Mit Ærø" debatteres Fyns Amts Avis' artikler om spitituskørsel flittigt. Et lille udpluk af meninger lyder:

Pia Mehr Hansen: Ja, det er kulturen, den er gal med. Hvordan skal de unge blive bedre til at lade bilen stå, når de har set deres forældre køre bil, efter de har indtaget adskillige genstande. Men når forældrene ikke kan se, der er noget galt i det, så er det svært at påvirke de unge til at have en anden holdning. Der skal en holdningsændring til på samme måde som med rygning.

Ebbe Hejne Hansen: Kunne det være en ide at indsætte natbus i weekenden i spidsperioder?

Steffen Jørgensen: Hvis vi skal til at indføre mere og mere, så ender der med at komme billetter. Nu har folk fra Ommel krævet telebus fra 8:10-8:35, selvom skolebussen lige er kørt derfra en 30 minutter før. Bare og bare sætte ind? Det er ikke bare lige at gøre. Vi skal jo også huske økonomien i det.

Julianna Mønster: Det er uhyggeligt med så mange spritbilister på øen, og de fleste ved det, men lukker øjnene. Synes, det er fint , hvis der blir gjort noget.

Mathias Lykke Thornfeldt: Det er sjovt, som folk på Ærø hurtigt kan blive lidt snæversynede. Jeg skal ikke tale for spirituskørsel, det er ikke det, jeg vil, men problemet er ikke kun på Ærø. Problemet er i hele landet! At man så skal ødelægge mange faste traditioner i påsken ved at få så meget politi herover er en skam! (Traditioner med at nogle kører i stranden med traktor, og nogle på knallert.)

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Kommentar: Ærø er ikke længere lovløst land

Kommentar: Ærø er ikke længere lovløst land

Påskepoliti på Ærø: Fire taget i politiets spritkontrol

Påskepoliti på Ærø: Fire taget i politiets spritkontrol

Fokus på sikkerhed: Natteravne og SSP er med ved påskeløjerne

Fokus på sikkerhed: Natteravne og SSP er med ved påskeløjerne