Debat: Ny kommune på vej?
Af: Hans Christiansen, Kirkeballevej 8, Store Rise

Lokaldebat: Det har vakt lokal fourore, at avisen har valgt at slå Ærø og Langeland sammen - i en "Øhavet"-rubrik. Det kan man godt forstå!! Det må da støde og forvirre enhver lokalpatriotisk læser. Avisen har på det seneste gennemført en lang række anderledes positive fornyelser - såvel grafiske som journalistiske. De har været en indholdsmæssig gevinst for Fyns Amts Avis og de overskygger (i nogen grad) det eklatante fejlgreb med ø-navnene. Som dog hurtigst muligt og såre enkelt kan/bør rulles tilbage. Altså en ommer, tak!

Medmindre bladledelsen skulle sidde inde med "breaking news" om, at vore to øer skal slås sammen i forbindelse med efterårets kommunalvalg. En "Øhavet Kommune" forbundet med en bro fra Ristinge til Marstal ville da være ikke så lidt af en nyhed! En trafikal besparelse af format!

Slut med dyr færgefart - undtagen den til Als, der snart bliver elektricificeret til vindmøllestrøm.

Langeland kunne blive et endnu længere LA-LA-LAND, og Ærø kunne få lov at kløjs i opgaven med at få en højbros fundament til at passe ind i Skipperbyen Marstal. Samt gener ved øget trafikpres. Rent fatamorgana, naturlig-avis. Men det er altså, hvad der blandt andet kan komme ud af at øve vold på to gamle ø-navne.

Til fordel for det rene, skvulpende vand imellem dem.

I Fyns Amts Avis tirsdag fortæller chefredaktør Carsten Olsen, at idéen ikke var så god, som man havde troet, og at sammenlægningen af Langeland og Ærø under rubrikken "Øhavet" vil blive rullet tilbage. På torsdag den 16. marts er der igen to separate opslag for de to øer.