Når regeringens vækstteam fredag fremlægger sine anbefalinger til at fremme væksten i det blå danmark, skal der nok blive noget at diskutere. Det vil Danmarks rederiforening gerne, og derfor inviterer de til debatarrangement i Svendborg 1. maj.

Ærø: Fredag præsenterer regeringens vækstteam for det blå Danmark sine anbefalinger til en ny vækstplan, og den 1. maj inviterer Danmarks Rederiforening til debat om forslagene i Svendborg. Ved arrangementet deltager blandt andre medlem af vækstteamet og CEO i A2SEA A/S, Jens Frederik Hansen, Jeppe Carstensen, rektor for Marstal Navigationsskole, og tre folketingspolitikere. De MF'er, der skal deltage i en paneldebat, er Trine Bramsen (S), Erling Bonnesen (V) og Anders Johansson (K). Efter debatten vil der være rundtur på isbryderen Thorbjørn, og alle er velkomne.

Anders Johansson, som, ud over at være erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, også er kommunalbestyrelsesmedlem på Ærø, mener at debatten er vigtig.

- Jeg har set frem til, at de her anbefalinger skulle komme, længe. Den maritime branche er utrolig vigtig for Danmark, men også for Ærø og Sydfyn især, fordi det er en vigtig del af vores erhvervsliv, kultur og historie. Jeg håber, at vi får en god diskussion af anbefalingerne og af, hvordan vi får dem ført ud i livet, siger han om de anbefalinger, som skal bruges i arbejdet med en ny vækstplan, som skal lanceres efter sommerferien.

Inden debatten den 1. maj tager Anders Johansson til Søby fredag den 21. april på dagen, hvor anbefalingerne offentliggøres, for at præsentere dem og diskutere dem med direktør for Søby Værft, Roar Falkenberg, og medarbejdere, og høre, hvad man på værftet tænker om vækstteamets forslag. Bagefter vil han tage til Marstal Navigationsskole for at høre deres tanker.

  • fyens.dk