I 2014 er hele 2464 par blevet viet på Ærø. Det er en stigning på over 300 siden sidste år. Men pas på serviceniveauet, lyder det fra lokale arrangører.

Ærø er hurtig, effektiv og har en fantastisk natur med masser af romantik.

Det er nogle af grundene til at et stadigt stigende antal brudepar valfarter til øen i Det Sydfynske Øhav for at blive gift.

Således sætter 2014 endnu en rekord: I alt 2464 blev viet på øen, heraf 2417 rent udenlandske par. De kommer blandt andet, fordi der er mere restriktive regler i for eksempel Tyskland, hvis den ene i parret oprindeligt er fra et andet land.

McDonald's-bryllupper

Ærø Kommune - og øens bryllupsbureauer - har på få år opbygget en effektiv industri til gavn for hele øen. Turist- og erhvervsfoerningen vurderer, at der omsættes for op mod 20 mio. kroner årligt.

Men kommunen skal passe på ikke at få "McDonald's weddings". Det siger Louise Badino, en af de lokale arrangører.

- Kapaciteten på rådhuset kan ikke bære et større antal. I forhold til oplevelsen for parrene skal vi være opmærksomme. De skal ikke føle sig som et nummer i køen.

Kan udvide med 500 næste år

Borgmester Jørgen Otto Jørgensen er opmærksom på problemet. Han troede, niveauet havde toppet for flere år siden, men antallet har kun været stigende.

Derfor har kommunen netop købt naboejendommen, posthuset.

- Vi vil primært bruge ejendommen til vielser og den anden halvedel fortsat til postvæsnet. Vi regner med, at vi uden problemer kan udvide med 500 bryllupper.

  • Fyns Amts Avis

Mere om emnet

Se alle
Ærø: Bryllup aflyst - brudgom er fængslet

Ærø: Bryllup aflyst - brudgom er fængslet

1
Ærøsk bryllupsiværksætter får pris

Ærøsk bryllupsiværksætter får pris

Homovielser hitter på Ærø

Homovielser hitter på Ærø