Dagplejer igennem 20 år: - Jeg er ikke bange for at tale om problemerne

Kate Pedersen har været dagplejer i Ærø Kommune i 20 år og hun synes, at hun får meget ud af samarbejdet med forebyggelsesteamet. Foto: Andrea Bisgaard

Dagplejer igennem 20 år: - Jeg er ikke bange for at tale om problemerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kate Pedersen har været dagplejer i 20 år, og hun er glad for at være en del af det nye forebyggelsesteam i dagplejen. - Vi får vendt en masse små ting i teamet, som kan være med til at gøre en stor forskel, siger hun.

Lille Rise: Vintersolen brager ned fra en skyfri himmel og tvinger de små børn i flyverdragter til at klemme øjnene sammen. Vi er på en lille privat legeplads i Kate Pedersens baghave i Lille Rise.

Jasmin og Alaska er netop kravlet op i en sansegynge, og Kate Pedersen giver dem en rolig svingtur, mens de andre børn ser på.

Kate Pedersen har været dagplejer i Ærø Kommune i 20 år. I den senere tid har hun - sammen med øens andre kommunale dagplejere - været en del af et forebyggelsesteam, som skal opspore problemer hos potentielt udsatte børn.

Forebyggelsesteamet består af dagplejeren, en socialrådgiver, en sundhedsplejerske og dagplejelederen, og Kate Pedersen synes, at teamet er rigtig god til at spotte, hvis børnene har problemer.

- Vi mødes en gang om måneden, når vi alligevel er i legestuen i Store Rise, og der får vi vendt og drejet små og store ting, mens børnene sover til middag. Det kan for eksempel være om, hvorvidt børnene er klar til at smide bleen og klar til at lære at gå på toilet, om der bliver sat grænser nok for dem, om de er klar til at komme i børnehave, om de har ordentlige madvaner, eller om de har struktur nok i hverdagen. Mange glemmer, hvor vigtigt en struktureret hverdag er for de små, siger Kate Pedersen, der også er glad for at få sat ansigt på socialrådgiveren og sundhedsplejersken.

- Dem har vi ikke tidligere haft noget særligt tæt forhold til, og det, at vi mødes en gang om måned, styrker vores samarbejde, siger Kate Pedersen.

Selvom forebyggelsesteamet er god til at opspore små problemer blandt dagplejebørnene, så mener Kate Pedersen dog ikke, at der er tale om de helt store omvæltninger.

- Vi har jo altid talt om børnene i vores legestuegruppe, og jeg har aldrig være bange for at ringe til Anne (Bay Madsen, leder af dagplejen, red.), hvis der var noget, jeg var bekymret for. Forskellen er, at vi nu mødes systematisk og har fået ansigter på hinanden, siger Kate Pedersen, der understreger, at hun heller ikke er bange for at tale med forældrene, hvis deres børn har problemer.

- Jeg har ingen problemer med at sige til forældrene, hvis der er noget, som jeg synes skal ændres. Det kan jo være små bitte ting som, at de skal have udstyret - for eksempel vinterstøvlerne og flyverdragten - i orden, eller at vi får os en snak om sovetider, hvis barnet er meget træt, når det bliver afleveret om morgenen, siger Kate Pedersen.

Dagplejer igennem 20 år: - Jeg er ikke bange for at tale om problemerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce