DM i Marstal: - Opbakningen har været fantastisk


DM i Marstal: - Opbakningen har været fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM i OK-joller er arrangeret af Marstal Sejlklub i samarbejde med Dansk OK-jolle klub. Omkring 40 af klubbens medlemmer stiller op som frivillige til årets arrangement, og opbakningen har været fantastisk, fortæller Torben Kyhl fra Marstal Sejlklub.

Rettelse den 31. august 2018 kl. 12.20: I den oprindelige artikel skrev vi, at det er første gang DM i OK-jolle bliver afholdt i Marstal. Det er beklageligvis ikke korrekt, da danmarksmesterskaberne kom til Marstal for første gang i 1979.

Marstal: Sejlklubben har trukket DM til Ærø, og arrangementet er en gevinst for den lokale forening, fortæller Torben Kyhl fra Marstal Sejlklub.

Han står bag de praktiske forberedelser til Danmarksmesterskaberne i OK-joller, der er arrangeret i samarbejde med Dansk OK-jolle klub.

DM i OK-jolle afholdes fredag den 31. august til søndag den 2. september, og det er første gang siden 1979, at det afholdes på Ærø. Der er 60 sejlere tilmeldt mesterskaberne, og heriblandt Asger Rabølle og Emil Gordon Andersen, som repræsenterer Marstal Sejlklub.

I følge Torben Kyhl har foreningen forberedt sig siden sidste sommer, hvor de blev spurgt af Dansk OK-jolle klub, om de ville afholde arrangementet. Der skal blandt andet laves morgenmad, frokost og aftensmad til de omkring 100 gæster, og arrangeres musik og festligheder. Sejlerne står selv for at finde overnatningsmuligheder, men der er blevet lavet et campingområde på havnen.

Torben Kyhl vurderer, at omkring 40 frivillige fra sejlklubben hjælper til ved mesterskabet, og Danmarksmesterskaberne har haft stor betydning for klubben, fortæller arrangøren:

- Det har betydet et styrket sammenhold, fordi vi har haft fantastisk opbakning fra vores medlemmer, der rigtig gerne vil hjælpe til.

Arrangementet starter fredag klokken 10, hvor borgmester, Ole Wej Petersen, vil lægge vejen forbi og erklære sejladerne for åbnet.

Allerede klokken 13 er der planlagt mesterskabets første sejlads, hvor Asger Rabølle og Emil Gordon Andersen fra Ærø vil deltage.

Banen er planlagt til at ligge ude i Østersøen, fortæller Torben Kyhl og uddyber, at den enten bliver en trekantsbane eller en bane, hvor deltagerne sejler op og ned. Banens længde bliver lagt efter, at det skal tage ca. en time af sejle, og der er planlagt syv-ni sejladser fredag. Meget vil dog først blive besluttet på dagen, forklarer Torben Kyhl:

- Det afhænger jo af vor herre, og hvad han siger med vind og vejr og sådan.

Tilskuere vil have bedst mulighed for at se jollerne ca. en halv time før startskuddet og efter sejladsens afslutning i Marstal Havn. Ved Marstal Sejlklub vil der være fadøl og musik, mens sejladserne er igang. Der skal sejles tre heats fordelt over de tre dage.

Søndag vil 1., 2. og 3. plads blive kåret, og der vil blive delt præmier ud.

DM i Marstal: - Opbakningen har været fantastisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce