Cykelpulje går udenom Ærø: Planer om cykelsti lagt i skuffen

Ærø får ikke del i Vejdirektoratets cykelpulje, og dermed at planerne om at lave flere cykelstier på Ærø foreløbigt lagt i skuffen. Arkivfoto

Cykelpulje går udenom Ærø: Planer om cykelsti lagt i skuffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var planen, at Ærø Kommune skulle i gang med at lave cykelstier i det nye år, men med et afslag fra Vejdirektoratet om tilskud til cykelstierne kommer projektet ikke i gang foreløbigt.

Ærø/København: I flere år har politikerne i Ærø Kommune arbejdet for en cykelstrategi, så øen kan få flere cykelstier. Ved den årlige prioriteringsdebat valgte kommunalbestyrelsen på Ærø at afsætte mere end tre millioner kroner til at etablere cykelsti, men projektet kunne kun blive til virkelighed, hvis kommunen får held med at få del i den nye statslige cykelpulje.

Ærø Kommune sendte en ansøgning afsted i begyndelsen af oktober om 40 procents tilskud fra cykelpuljen til projektets tre første etaper fra Dunkær til Marstal, som er anslået til at koste cirka 15,5 millioner kroner i alt.

Modtagerne af Vejdirektoratets cykelpulje er netop offentliggjort, og Ærø figurerer ikke på listen.

Nyheden ærgrer borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S). At få del i cykelpuljen var nemlig en forudsætning for at komme i gang med planerne, forklarer han.

- Det er jeg selvfølgelig ked af, hvor det var en forudsætning for at kunne gennemføre projektet. Umiddelbart ser det derfor ud som om, at projektet må udsættes, siger Jørgen Otto Jørgensen, der ikke havde forventet at få pengene.

- Men jeg havde da håbet og troet på det, siger han.

Også Peter Hansted (S), der sidder i Erhvervs-, teknik- og havneudvalget, er ærgerligt over, at Ærø ikke blev tilgodeset af Vejdirektoratet.

- Det er vi jo kede af, og jeg vil tro, at konsekvensen er, at vi ikke går i gang, for så ville det blive rigtig mange penge på lang sigt. Så jeg tænker, at al den ballade, der har været, er spildte kræfter, siger Peter Hansted.

Han mener ikke, der er nogen chance for, at cykelstiplanerne kan blive realiseret inden for den nærmeste fremtid.

- Jeg har virkelig svært ved at se, hvordan det skulle kunne lade sig gøre, for så skal vi skaffe pengene selv, siger Peter Hansted.

Vejdirektoratet udmønter 99 millioner kroner til 36 cykelprojekter over hele landet fra cykelpuljen, der blev afsat tidligere på året af forligskredsen (S, DF, RV, SF og EL) bag aftalen om "Bedre og billigere kollektiv trafik". I alt modtog Vejdirektoratet 194 ansøgninger, der havde ansøgt om 573 millioner kroner i alt fra cykelpuljen.

Ærøs cykelstiplaner skal til politisk genbehandling i begyndelsen af det nye år, hvor politikerne skal tage stilling til næste skridt, oplyser teknikdirektør i Ærø Kommune Kirsten Johansen.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra teknikudvalgets formand Lennart Mogensen (V).

Cykelpulje går udenom Ærø: Planer om cykelsti lagt i skuffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce