Coasteren Henriette, som har ligget til kaj i Marstal i mere end et halvt år, skal enten sendes til ophugning i Frederikshavn eller sælges til italienere, fortæller opkøber.

Marstal: Coasteren Henriette forsvinder formentlig fra Marstal Havn midt i september. Det fortæller Christian Møller, direktør hos J.C. Møller i Sæby, som på vegne af skibsophuggervirksomheden Jatob ApS i Frederikshavn har opkøbt Henriette.

- Vi ved endnu ikke, hvad hendes fremtid bliver. Nogle italienere har vist interesset for at købe skibet, så enten skal hun sælges til Italien eller også skal skibet hugges op i Frederikshavn. Vi forventer dog, at skibet forlader Marstal Havn i midten af september, fortæller Christian Møller.

Coasteren Henriette anduvede Marstal Havn omkring årsskiftet, fordi skibet skulle have lavet noget stålarbejde på Marstal Værft. Skibet var ejet af det norske rederi Minor Shipping, også mens skibet lå i Marstal, gik skibet bankerot. Ombord var seks filippinske søfolk, som ikke havde fået løn i mere end en måned, og derfor gik 3F ind i sagen. Søfolkene fik hjælp til at rejse hjem, og siden har skibet ligget i Marstal Havn.

Henriette er 45 år og har blandt andet sejlet med sten.

  • Af: