Chok på Ærø: Café Arthur lukker

Café Arthur i Søby lukker definitivt den 30. september på grund af dalende omsætning.
Foto: Arkivfoto

Chok på Ærø: Café Arthur lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere år med nedgang i omsætningen har Søby Værft besluttet at lukke Café Arthur. Værftets direktør håber på, at andre vil overtage.

Café Arthur i Søby lukker på grund af negativ udvikling i omsætningen.

Det oplyser Roar Falkenberg, der er direktør for Søby Værft, som driver cafeen.

- Café Arthur har gennem flere år haft en negativ omsætning i udviklingen, og derfor ser vi os nødt til at lukke stedet. Det betyder desværre, at alle medarbejdere på Café Arthur opsiges, skriver værftsdirektør Roar Falkenberg i en pressemeddelelse.

Vil tage diskussionen op

Han håber dog, at andre vil overtage og er derfor i første omgang i kontakt med den private Søby Havn.

Her var den kedelige nyhed lige landet i hænderne på havnens formand Kaj Andersen, da avisen ringede til ham.

- Vi har lige fået papiret og er slet ikke nået så langt. Men vi vil helt sikkert tage diskussionen og se, hvad vi kan gøre siger han og tilføjer, at det gælder om at holde liv i havnen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for Søby Erhvervsforening, men i den anden ende af øen beklager turist- og erhvervschef lukningen.

- Lukningen af Café Arthur kommer oven på lukningen af XL-Byg i Søby. Det er et slag i maven på byen, siger Carl Jørgen Heide.

Turist- og erhvervsforeningen har sommeren igennem opfordret turister til at lægge vejen forbi Søby for at spise i Café Arthur. Men det har ikke været tilstrækkeligt, oplyser Roar Falkenberg.

- På et tidspunkt er underskuddet blevet for stort til, at vi kan forsvare det over for værftet og dets primære mål, siger han.

Tager værtskantine i brug

Ifølge Roar Falkenberg lukker cafeen den 30. september.

Fire faste medarbejdere plus sæsonansatte er sagt op.

Roar Falkenberg oplyser dog, at arrangementer i oktober bliver gennemført trods den tunge beslutning.

- Vi har et par arrangementer i oktober, men vi tager ikke mere ind, siger han og tilføjer, at værftet nu søger en kantine leder.

Det skyldes, at Søby Værft skal være i stand til at tilbyde medarbejdere, kunder og leverandører mad, og derfor vil man tage værftets kantinekøkken i brug.

Ifølge Roar Falkenberg er det vigtigste desuden lige nu at tage hånd om det opsagte personale og orientere så godt som muligt

Chok på Ærø: Café Arthur lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce