Chefrokade i Ærø Kommune kan løbe op i 1,4 millioner kroner her og nu og en årlig merudgift på 450.000 kroner.

Den bebudede rokade i direktion og de øverste cheflag i Ærø Kommune kan risikere at give kommunen en millionregning.

Det fremgår af kommunens egen sagsfremstilling efter kommunalbestyrelsesmødet den 20. januar.

Det vurderes, at ændringerne vil udløse en årlig merudgift på op til 450.000 kroner.

Dertil kommer risikoen for ekstraordinære merudgifter til ”fratrædelsesgodtgørelse, feriepenge og evt. erstatning, såfremt der ikke kan indgås frivillige aftaler”, fremgår det af sagsfremstillingen, som avisen har fået indsigt i.

LÆS MERE HER: Kræftsyg leder degraderet

- Ikke usædvanligt beløb

Under et punkt betitlet ”Jura” står, at hvis ”en eller flere af disse (blandt andre børn- og ungechef Jes Jørgensen, red.) ikke kan acceptere de skitserede ændringer, vil den/de pågældende kunne kræve sig opsagt”.

Regningen for det kan ifølge et ”worst case scenario” være en ”ekstraordinær merudgift i intervallet 1,2 - 1,4 mio. kr.”

Det er mange penge, men beløbet virker ikke exceptionelt. Det mener Per Nikolaj Bukh, professor og ekspert i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet.

- Det er formentlig det, det koster, siger han og tilføjer, at der i det offentlige ofte er tale om væsentlig højere beløb.

- Det er ikke et usædvanligt beløb, men i en kommune med ti gange så mange indbyggere ville det mærkes mindre. Konsekvensen skal man sætte i lyset af, at det er en lille kommune. Men det er jo, som det er, og det har man formentlig været klar over fra starten. Og hvis beslutningen er fornuftig og rimelig, er udgiften det også, siger han og nævner det faktum, at Jes Jørgensen er kræftsyg som noget, der kan forøge beløbet.

- Velovervejet proces

Ifølge borgmester Jørgen Otto Jørgensen er en eventuel regning af millionstørrelse prisen for at ændre ledelsesstruktur.

- Vi har sagt, at vi gerne vil styrke ledelsestrukturen og have en ekstra direktør. Det koster penge, men vi mener, det vil være en god investering. Det vil være en styrkelse af ikke mindst erhvervsområdet at få en selvstændig direktør på området. Det kan give et afkast.

Mange ansatte er imod, og læsere reagerer. Hvad kan få dig til at skifte holdning?

- Nu er der en høringsfase, som løber til 4. februar. Der vil vi lytte til de svar, der kommer. Men det her er ikke noget, vi har sat i gang for sjov. Det er en lang og velovervejet proces. Jeg er overbevist om, at det er det rigtige. Jeg vil ikke sige, jeg ikke kan skifte holdning, men jeg bemærker også, at fokus er på børn- og ungeområdet. Det er ikke det, at vi vil styrke erhvervsområdet, at den store undren er.

Læs mere i Fyns Amts Avis tirsdag eller på Mitfyn.dk/aeroe.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
KL om chefreform: - Slå stillingen op

KL om chefreform: - Slå stillingen op

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

4
Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig