Medarbejdere i Ærø Kommune har bedt om at få annulleret beslutning om ny ledelsesstruktur. - Mistillid til processen, siger ansat

Konflikten mellem ledelsen i Ærø Kommune og de ansatte har nu udviklet sig yderligere, og samarbejdet ledelse og medarbejdere slår gnister.

Det står fast efter et møde i hovedudvalget forleden. Her afleverede de medlemmer, som repræsenterer de medarbejderne, en kortfattet skrivelse til kommunaldirektør Lars Rud.

Skrivelsen fremgår ikke som bilag til det udsendte referat, men avisen har fået aktindsigt i dokumentet, hvor der blandt andet står:

- Vi, medarbejdersiden i Ærø Kommunes hovedudvalg, mener ikke, at kommunens ledelse har overholdt de forpligtelser, der følger af Ærø Kommunes MED-aftales paragraf 7, stk. 4-6, i forbindelse med sagen om omstrukturering af Ærø Kommune.

Og videre:

- Vi forventer, at kommunens ledelse benytter de beføjelser, der er givet Jf. paragraf 21, stk. 2 (i Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse, red.) og annullerer beslutningen på denne baggrund.

- Fik det, vi kom efter

Ifølge Lars Krogh er skrivelsen et udtryk for mistillid til processen, og han siger, at medarbejderne fik det, de kom efter på mødet.

- Vi kom for at sige, at det ikke var tilfredsstillende. Nu afventer vi den politiske proces i næste uge. Vi protesterer mod manglende høring, og nu skal politikerne have lov til at tænke sig om. Flere har sagt i avisen, at man kan tænke sig om og tage en anden stilling. Det skal de have lov til, værre skal vi ikke gøre det.

Indrømmer og beklager

I referatet af mødet citeres kommunaldirektør Lars Rud for at sige, at han ”erkender”, at ”oplægget burde have været sendt i høring i hele MED-organisationen.”

- Det har ikke været kommunens hensigt at være lukket overfor medarbejderne, dette beklager Lars Rud, hedder det blandt andet i referatet.

Læs meget mere i Fyns Amts Avis fredag, hvor du blandt andet kan læse et interview med Lars Rud.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
KL om chefreform: - Slå stillingen op

KL om chefreform: - Slå stillingen op

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

4
Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig