Campingplads vil udvide: - Så hænger økonomien bedre sammen

Ejer af Søby Camping Janus Hansen glæder sig over, at Ærø kommune har sagt ja til at ændre lokalplansrammerne, så dén forhindring for en udvidelse af campingpladsen nu er væk. Forude venter kampen for en dispensation fra strandbeskyttelseslinjen. Arkivfoto: Hanne Füchsel

Campingplads vil udvide: - Så hænger økonomien bedre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søby Camping vil gerne udvide og har kig på et areal syd for pladsen. Ærø Kommune sagde forleden ja til at hjælpe ved at ændre kommunalplansrammen, og nu skal ejer Janus Hansen i gang med søge dispensation fra strandbeskyttelseslinjen.

Søby: Søby Camping vil gerne udvide, men det skal helst ske i en anden retning end den, der af kommunen er blevet øremærket som muligt udvidelsesområde.

- I de seks år, vi har haft campingpladsen, har vi kunnet se, at det er gået fremad, og i år har vi for første gang været nødt til at sætte "Alt optaget"-skiltet på døren i tre uger i sommeren. Så vi begynder så småt at kunne mærke et behov for mere plads især i højsæsonen, og derfor har vi besluttet lige så roligt at gå videre med udvidelsesplanerne, fortæller ejer af Søby Camping Janus Hansen.

Den gældende kommunalplansramme udpeger et område nord og øst for pladsen op mod Laadenbjerg Plantage, som Søby Camping i et brev til kommunen forklarer ikke helt lever op til de ønsker, man har for pladsens fremtid.

- Der ligger en kommuneplan for en stor udvidelse op i skoven og til dels på den mark, der ligger lige op til, og jeg har løbende været i en god dialog med ejeren af de jorde, uden vi har talt pris. Men een ting er at købe jorden, noget helt andet er at få etableret adgangsvej, lagt dræn, fjernet træer, anlagt græs og alt det andet, der skal til for at gøre det til en campingplads, det vil ALDRIG nogensinde kunne svare sig at gøre.

Janus Hansen har derfor i brevet til Ærø Kommune bedt om, at plangrundlaget for campingpladsen bliver ændret. Helt præcis har Søby Camping kig på to matrikler umiddelbart syd for campingpladsen.

- Vi har ikke planer om bare at udvide og udvide, men vores nabogrund til syd, der er delt i to, er vi i dialog med ejerne af, og de er begge to meget positive i forhold til at sælge fra. Og det er lige til at tage i brug. Græsset er slået, og der er etableret el på den bageste af de to grunde. Så det er sådan set lige til at gå til i morgen, hvis det skulle være, fortæller Janus Hansen.

Den næste hurdle

Kommunens teknik-, miljø- og havneudvalg havde ansøgningen om udarbejdelse af en ny kommunalplansramme for de to matrikler syd for Søby Camping på dagsordenen forleden, hvor et enigt udvalg sagde ja til ønsket.

- Ja, vi vil gerne være med til at lave rammerne for dem. Men der er så en del af deres projekt, hvor de skal ansøge Kystdirektoratet om dispensation for strandbeskyttelseslinjen, og den har vi så ikke noget med at gøre. Men vi er som sagt villige til at give dem så meget hjælp, vi kan, fra kommunal side, lyder det fra formand for udvalget Lennart Mogensen (V).

Og Janus Hansen erkender, at udvidelsesplanernes store hurdle givetvis ligger i dispensationen fra Kystdirektoratet.

- Vi har allerede været i dialog med dem, fordi vi også har andre projekter på campingpladsen, og de siger til os, at det måske godt kan gå hen og blive en udfordring, men de siger så også, at det hvis vi kommer og kan vise, at der er opbakning fra kommunen og befolkningen, så ER der dog en chance, fortæller Janus Hansen.

- Det er en meget lille økonomi, vi har med at gøre på campingpladsen, men det her vil lige kunne løfte det op, så det kan hænge bedre sammen.

Campingplads vil udvide: - Så hænger økonomien bedre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce