Torsdag morgen åbnede Netto igen efter tre ugers lukning på grund af renovering. Og det var en glad butikschef, der kunne byde ærøboer indenfor til en helt ny butik.

Ærøskøbing: - Vi har savnet jer, og vi håber, I synes om den nye butik, lød det fra butikschef Preben Terkelsen, inden han klippede snoren og lod de morgenfriske ærøboer komme indenfor den nyrenoverede Netto i Ærøskøbing.

Vejret var, som det plejer at være en oktobermorgen; køligt, regnfuldt og gråt. Men det lod ikke til at pille ved begejstringen hos hverken butikschefen eller de 30-40 folk, der var mødt op til rundstykker og kaffe, inden åbningen.

- Det er det her, vi har ventet på i tre uger, så det er dejligt at se så mange glade mennesker. Ombygningen var så stor og nødvendig, så de tre uger har været pressede for os, siger Preben Terkelsen.

Blandt andet er der kommet en større afdeling af bake-off, og det er et af de områder, butikschefen ser særligt frem til. Han mener dog ikke, det kommer til at konkurrere med bageren i Ærøskøbing, som der tidligere har været debat om. Han ser i stedet butikkens nye bagerafdeling som et supplement til kunderne.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle tage kunder fra bageren. Vores nye afdeling er udelukkende et supplement til det, kunderne i forvejen skulle handle hos os, siger han.

- Det er godt nok en flot butik

Butikken er fyldt. Det helt store hit denne morgen er kaffen, der er på tilbud. Men selvom der er rigeligt at se til for både handlende og medarbejderne, er der stadig tid til et par bemærkninger om den nye butik.

- Det er godt nok en flot butik, lyder det fra flere til butikschefen.

For Marlene Jensen, der bor i Ærøskøbing, er det ikke kaffe, hun er ude efter i dag.

- Jeg skal bare have min mælk og min Philadelphia, siger hun, inden hun slår ud i et stort smil.

Hun har været nødt til at tage til Marstal tre gange, mens Netto har været lukket.

Det samme gør sig gældende for Hus Forbi-sælger Svend-Åge Pheiffer. Han er glad for, at turen ikke længere skal gå til Marstal, når han skal sælge sin avis.

- Det er dejligt, den åbner igen. Jeg har jo været nødt til at stå ved Brugsen i Marstal, mens de fik bygget om her, så det er dejligt at være tilbage, siger han.

Brugsuddeler i Superbrugsen i Marstal, Hardy Overlund, oplyser til avisen, at de har haft 20% flere kunder i de tre uger, Netto har været lukket.

  • fyens.dk