Tunesisk statsborger, der er sigtet for om dokumentfalsk, har fået sin varetægtsfængsling forlænget 14 dage og får sin sag afgjort 28. februar.

Ærø/Svendborg: Sagen om den 27-årige tunesiske mand, der den 17. januar blev sigtet for dokumentfalsk og varetægtsfængslet i fire uger, skal afgøres ved Retten i Svendborg den 28. februar. Indtil da skal han fortsat være fængslet. Det oplyser retspræsident Anni Højmark, Retten i Svendborg.

- Anklagemyndigheden har bedt om, at han fortsat er fængslet. Man vil sikre, at han er til stede, når sagen skal afgøres, siger hun og forklarer, at det er almindelig praksis, når sagen drejer sig om en person, der ikke har ophold i Danmark.

Manden, som forsøgte at blive gift med en 24-årig tysk kvinde, blev anholdt af politiet, som foretog en stikprøvekontrol ved vielseskontoret i Ærøskøbing. Kvinden blev senere løsladt, da anklageren fandt, at der ikke var tilstrækkelige beviser for, at hun kunne blive dømt for at have medvirket til dokumentfalsk.

Politiet har den senere tid foretaget flere stikprøvekontroller og anholdt giftelystne par på Ærø. Senest blev 11 personer anholdt fredag den 9. februar ved færgehavnen i Svendborg. Syv blev løsladt igen, mens fire blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. To mænd fra Kosovo på 19 og 25 år, som skulle have været gift med to rumænske kvinder, erkendte sig skyldige i dokumentfalsk og fik hver en straksdom på 50 dage og indrejseforbud i seks år.

Derudover blev en mand og en kvinde - begge fra Rumænien - varetægtsfængslet i fire uger. Begge blev sigtet for begrundet mistanke om menneskesmugling, og manden blev også sigtet for dokumentfalsk.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Giftefogeder nægtede at vie brudepar: Derfor blev de anholdt ved færgelejet

Giftefogeder nægtede at vie brudepar: Derfor blev de anholdt ved færgelejet

Politi: Vil lave flere stikprøvekontroller for at fange falske brudepar

Politi: Vil lave flere stikprøvekontroller for at fange falske brudepar