Borgmester vælger at åbne omstridt punkt om elfærgen

Sager om elfærgen har ofte været på lukket punkt, men ikke denne gang, hvor sagen om de 8,6 millioner ekstra kroner er tilgængelig for offentligheden. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Borgmester vælger at åbne omstridt punkt om elfærgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærøs borgmester har valgt, at offentligheden skal have mulighed for at se punktet om budgetoverskridelsen på elfærgen. - Pas generelt på med ikke at misbruge muligheden for lukkede dagsordenspunkter, lyder det fra økonomiprofessor.

Ærø: - Vi skal ikke holde noget hemmeligt, som der ikke er behov for skal holdes hemmeligt.

Sådan siger borgmester Ole Wej Petersen (S) om det faktum, at et punkt på Økonomiudvalgets dagsorden tirsdag om en budgetoverskridelse på 8,6 millioner kroner er åben for offentligheden.

Tidligere har sager om elfærgeprojektet ofte været lukkede, men her er der ikke detaljer om konkurrence eller partneres økonomi, og så kan kommunen ligeså godt give indblik i en sag, som har borgernes interesse, mener Ole Wej Petersen.

Professor i økonomi og ledelse Per Nikolaj, Aalborg Universitet, minder om, at en sag er åben "med mindre nogle af de årsager, der kan gøre det lukket, er til stede", og det kan netop være forhold omkring et projekts økonomi og op til et udbud, siger han.

- Men man skal passe meget på, at man ikke kommer til at misbruge muligheden for lukkede dagsordenspunkter til at holde journalister ude, hvor det vil være bekvemt, fordi man hest vil være i fred for kritiske blikke. Det kan være irriterende, at borgere og journalister følger med i, hvad man laver, men det er det, der er præmisserne, når man har demokrati, siger han.

Ofte vil der ifølge Per Nikolaj Bukh være mulighed for at adskille et punkt, så det, der er fortroligt, er skjult, mens resten ligger frit fremme for offentligheden.

- Der er jo en vis interesse for borgerne på øen, som hæfter for de her penge, siger han.

Borgmester vælger at åbne omstridt punkt om elfærgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce