Ærøs borgmester har valgt, at offentligheden skal have mulighed for at se punktet om budgetoverskridelsen på elfærgen. - Pas generelt på med ikke at misbruge muligheden for lukkede dagsordenspunkter, lyder det fra økonomiprofessor.

Ærø: - Vi skal ikke holde noget hemmeligt, som der ikke er behov for skal holdes hemmeligt.

Sådan siger borgmester Ole Wej Petersen (S) om det faktum, at et punkt på Økonomiudvalgets dagsorden tirsdag om en budgetoverskridelse på 8,6 millioner kroner er åben for offentligheden.

Tidligere har sager om elfærgeprojektet ofte været lukkede, men her er der ikke detaljer om konkurrence eller partneres økonomi, og så kan kommunen ligeså godt give indblik i en sag, som har borgernes interesse, mener Ole Wej Petersen.

Professor i økonomi og ledelse Per Nikolaj, Aalborg Universitet, minder om, at en sag er åben "med mindre nogle af de årsager, der kan gøre det lukket, er til stede", og det kan netop være forhold omkring et projekts økonomi og op til et udbud, siger han.

- Men man skal passe meget på, at man ikke kommer til at misbruge muligheden for lukkede dagsordenspunkter til at holde journalister ude, hvor det vil være bekvemt, fordi man hest vil være i fred for kritiske blikke. Det kan være irriterende, at borgere og journalister følger med i, hvad man laver, men det er det, der er præmisserne, når man har demokrati, siger han.

Ofte vil der ifølge Per Nikolaj Bukh være mulighed for at adskille et punkt, så det, der er fortroligt, er skjult, mens resten ligger frit fremme for offentligheden.

- Der er jo en vis interesse for borgerne på øen, som hæfter for de her penge, siger han.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Få overblik over el-færgesagen: Fra store grønne planer til hemmelighedskræmmeri og budgetoverskridelse

Få overblik over el-færgesagen: Fra store grønne planer til hemmelighedskræmmeri og budgetoverskridelse

En dyr dame: Ærøs elfærge bliver 8,6 millioner kroner dyrere

En dyr dame: Ærøs elfærge bliver 8,6 millioner kroner dyrere

Elfærgens el bliver 800.000 kroner dyrere: - Det er bare, hvad det koster

Elfærgens el bliver 800.000 kroner dyrere: - Det er bare, hvad det koster