Borgmester til nye skippere: Tillykke, tak for alt og bliv hængende på Ærø

Torsdag klokken 11 blev der sagt tillykke og tak ved eksamensafslutningen for Marstal Navigationsskoles elever. Foto: Anna Stærbo

Borgmester til nye skippere: Tillykke, tak for alt og bliv hængende på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev sagt farvel og tak til de færdiguddannede Kystskippere, sætteskippere, skibsførere og en enkelt styrmand på Marstal Navigationsskole torsdag formiddag. Her benyttede Ærøs næste borgmester, Ole Wej Petersen (S), lejligheden til at opfordre eleverne til at blive boende på Ærø.

Marstal: Torsdag formiddag var salen på Marstal Navigationsskole fyldt med glade kystskippere, sætteskippere, skibsførere og en enkelt styrmand. Her markerede skolens personale samt øens nuværende og næste borgmester elevernes eksamensafslutning med takketaler, uddeling af eksamensbeviser og flidspræmier.

Skolens rektor, Jeppe Carstensen, var første mand på talerstolen.

- I er blevet færdige! Nogle af jer er halvt færdige, men uanset hvad er i dag en dejlig dag. Det er også vores korteste dag, sagde Jeppe Carstensen og opfordrede med et glimt i øjet de nyuddannede elever til at fortælle, præcis hvor mange grader solen står under i dag.

- Søfarten i Danmark går også lysere tider i møde. Der er generationsskifte, og der brug for jer, sagde Jeppe Carstensen, der blandt andet sagde farvel og tak for samarbejdet til afgående borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S), der samtidig træder ud af skolens bestyrelse.

- Og gå så hjem og scan jeres eksamensbeviser med det samme, inden I smider det væk, sagde han til morskab for de fremmødte.

Ærøs næste borgmester og tidligere underviser på Marstal Navigationsskole, Ole Wej Petersen (S), gav også eleverne nogle ord med på vejen.

- I er grunden til, vi er her i dag. Hvis ikke I var her, så havde vi ikke været her. Som Ærøs næste borgmester er jeg glad for, I har valgt os og laver liv på øen. Jeg håber, at nogle af jer vil finde glæde ved at blive boende på Ærø - der er i hvert fald mange billige huse, sagde han med et glimt i øjet.

Både Jeppe Carstensen og Ole Wej Petersen benyttede lejligheden til at takke for tilskuddet til skolen på en million kroner fra Uddannelses- og forskningsministeriet.

- Men vi vil faktisk bare gerne konkurrere på lige vilkår, sagde Ole Wej Petersen.

Efter uddelingen af eksamensbeviser var det tid til overrækkelsen af flidspræmier til blandt andet eleven på det højeste gennemsnit og den bedste kammerat, og præmierne blandt andet fra Ærøfærgerne, Ærø Kommune, Svendborg Navigationsskole, Mærsk og Marstal Søfartsmuseum.

Borgmester til nye skippere: Tillykke, tak for alt og bliv hængende på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce