Borgmester politianmelder læk og anklager Fyns Amts Avis for løftebrud

Ole Wej Petersen har politianmeldt et læk til pressen. Arkivfoto: Anna Stærbo.

Borgmester politianmelder læk og anklager Fyns Amts Avis for løftebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Ærøs borgmester, Ole Wej Petersen (S), har politianmeldt en læk til Fyns Amts Avis. Det drejer sig om avisens oplysninger om ekstraregningen på elfærgen Ellen, der stammer fra et lukket punkt på kommunalbestyrelsens dagsorden.
  • Borgmesteren mener også, at avisen har brudt en aftale. Det er avisen dog ikke enig i.

TILFØJELSE den 13. september 2018 klokken 15:03: Fyns politi bekræfter anmeldelse.

Ærø: Borgmester Ole Wej Petersen (S) har politianmeldt en læk til pressen.

Fyns Amts Avis kunne tirsdag den 4. september fortælle, at Ærø Kommune sad i forhandlinger med Søby Værft om en ekstraregning på 8,4 millioner kroner, og det er netop disse oplysninger, som stammer fra et fortroligt dagsordenspunkt i kommunalbestyrelsen, og som er anledningen til politianmeldelsen.

- Hvis vi ikke kan holde på folks hemmeligheder, når folk sender personlige oplysninger til os, og vi behandler dem politisk og her på kommunen, så er det jo et meget dårligt signal at sende, at de flyder ned til jer (Fyns Amts Avis, red.), siger borgmesteren.

I artiklen den 4. september udtaler Ole Wej Petersen, at det er "meget irriterende, at vi ikke kan lave aftaler uden pressens indblanding."

Den efterfølgende dag, onsdag den 5. september, afholder kommunen og Søby værft pressemøde, hvor de oplyser om et indgået forlig mellem de to parter på 8,4 millioner kroner, og derved bekræfter avisens oplysninger fra den forudgående artikel.

Onsdag den 12. september tager Ole Wej Petersen beslutningen om at anmelde lækken til politiet. Han afviser, at det sker for at sende et signal.

- Nej, vi vil meget gerne finde ud af, hvem det er. Det er jo strafbart. Så vidt jeg er orienteret, er der jo et halvt års fængsel for det.

Ikke en samlet kommunalbestyrelse

På TV2 Fyns hjemmeside kan man læse, at borgmesteren anmelder sagen på vegne af et samlet kommunalbestyrelse, men det er ikke tilfældet, oplyser Ole Wej Petersen.

- Jeg ved ikke lige, hvordan de har fået fat i det. Det er ikke korrekt. Det er mig, der har taget beslutningen om at politianmelde, men jeg kan sige, at jeg har snakket og rådført mig med nogen, blandt andet i Faaborg-Midtfyn, hvor de også har haft en lignende sag.

- Jeg har snakket med borgmesteren der, og så har jeg snakket med mine formænd i de to stående udvalg og med mit økonomiudvalg og rådført mig med dem og selvfølgelig også min kommunaldirektør.

Kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi Charlotte Nyborg bekræfter at have modtaget en anmeldelse fra Ærø Kommune onsdag den 12. september.

Aftale eller ej?

I artiklen på TV2 Fyns hjemmeside fortæller borgmesteren endvidere, at han havde en aftale med Fyns Amts Avis om, at avisen ikke ville skrive om sagen, før den var forhandlet på plads.

- Hvorfor har du sagt, at Fyns Amts Avis har brudt en aftale?

- Jeg ved ikke, om jeg har sagt, at de har brudt en aftale. Jeg har sagt, at vi havde en aftale om, at det ikke blev offentliggjort, før vi havde en aftale.

Det er en aftale, som avisen ikke kan genkende, men borgmesteren husker forløbet sådan:

- Jeg synes, at vi havde en aftale om, at I fik oplysningerne, så snart vi havde en aftale med partnerne om det her. Så kunne I få alle de oplysninger, vi kan give. Der er selvfølgelig nogle, vi ikke kan give på grund af tavshed, men det, I var interesserede i, det var jo pengene, som kommunen skulle give, og dem har vi ikke haft noget imod at udlevere, når vi HAR lavet en aftale, slutter Ole Wej Petersen med en sidste tilføjelse:

- Jeg kunne bare godt tænke mig at vide, hvad er motivet er for det her. Hvis man er ansat i kommunen eller man er kommunalpolitiker, hvorfor vil man så skade kommunen? Det er lidt svært for mig at forstå.

Borgmester politianmelder læk og anklager Fyns Amts Avis for løftebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce