Børneadvokat: - Der er brug for en dom

Advokat Gry Rambusch repræsenterer disse to kvinder, som blev udsat for omsorgssvigt og i den ene kvindes tilfælde seksuelt overgreb på Ærø. Der mangler at falde dom i sager om kommunalt ansvar i forhold til omsorgssvigt og overgreb mod børn, mener børneadvokat Gry Rambusch.
Foto: Privatfoto

Børneadvokat: - Der er brug for en dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat Gry Rambusch forbereder sig på sagsanlæg mod de kommuner, der havde og har ansvar i sagen om omsorgssvigt og seksuelt misbrug af børn, som boede på Ærø i deres barndom.

- Når det er børnesager, er det altid en god sag at kæmpe for. Hvem vil ikke gerne, at børn skal have det godt?

Sådan indleder advokat Gry Rambusch, da Fyns Amts Avis interviewer hende om hendes arbejde for at få erstatning til to kvinder, der blev udsat for omsorgssvigt i deres barndom på Ærø.

Kvinderne, som hun repræsenterer, er i dag henholdsvis 24 og 30 år gamle.

I juni blev deres mor idømt otte års fængsel for at have medvirket til en række seksuelle overgreb på kvindernes søster på 10. Moren blev desuden dømt for at have ladet en mand voldtage den nu 24-årige kvinde i perioden mellem 2000 og 2002 på Ærø.

Kræver gratis psykologhjælp

Gry Rambusch er advokat i sager om familieret herunder forældremyndighed, samvær og bopæl. Hun er desuden advokat i børnesager om tvangfjernelse og møder i Børne- og Ungeudvalget.

At hun brænder for at føre børnesager, er ingen tilfældighed. Gry Rambusch blev nemlig selv udsat for omsorgssvigt i sin barndom og har derfor helliget sig at føre sager for børn i samme situation. Også selv om børnene er blevet voksne.

Men selv om ofrene er blevet voksne og kan forklare sig i retten, venter der et opslidende forløb forude for de to kvinder, hun repræsenterer.

Kvinderne er psykisk nedslidte efter et forår, hvor de vidnede mod deres mor i en sag om seksuelt misbrug af deres lillesøster på 10 år.

Det får i første omgang Gry Rambusch til at kræve, at de får gratis psykologhjælp.

- Hvad angår min klienters psykiske tilstand og afslag på psykologhjælp svarer det til at stå i en bilpark og konstatere, at der er noget galt med en bil. Ingen vil køre bilen på værksted, så hvordan kan man så forvente, at bilen kommer til at køre igen, siger Gry Rambusch.

- Sagen er principiel

Ifølge Gry Rambusch mangler der at falde dom i forhold til kommunalt ansvar i sager, hvor omsorgssvigtede børn ikke får den fornødne støtte.

Ganske vist førte den meget omtalte "Tøndersag" til et forlig mellem en kommune og ofrene, men det er ikke nok, mener Gry Rambusch.

- Problemet er, at Tøndersagen ikke har dannet præcedens for noget som helst, fordi den ikke har været forbi domstolene. Desuden er kvinderne fra Ærø blevet voksne og kan forklare sig. Der er vidner, og det er uomtvisteligt, at der er lavet underretninger, forklarer Gry Rambusch.

Hun søger derfor Civilstyrelsen om fri proces.

Læs interviewet med Gry Rambusch på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis mandag.

Børneadvokat: - Der er brug for en dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce