Ærø Jazzfestival er klar til tre dage spækket med god jazz.

Ærø: Om en lille måned løber den traditionsrige Ærø Jazzfestival af stablen, og programmet er lagt, og det bliver i år en god blanding af traditionel jazz og nyere ting. Det mener festivalens formand, Bo Nielsen.

Trækplastrene i år er ifølge formanden Bobo Moreno, som også gæstede festivalen i 2016, og violinisten Mads Tollings kvartet med blandt andre guitaristen Jacob Fischer.

- Mads Tolling er måske ikke så voldsomt kendt herhjemme, men ude i verden er han. Jacob Fischer er et meget kendt navn inden for jazzen, siger Bo Nielsen om de to navne, som begge har spillet sammen med violinisten Svend Asmussen, som døde tidligere i år 100 år gammel, og koncerten er derfor en hyldest til den gamle mester.

Økonomien for festivalen ser fornuftig ud, siger Bo Nielsen.

- Men vi er voldsomt afhængige af vejret. Vi skal tjene pengene på ølsalget.

Som noget nyt indførte festivalen sidste år billetpriser til aftekoncerterne, og det samme gælder i år. Aftenkoncerter i blandt andet Andelen og Det Gamle Værft var da også velbesøgte sidste år.

- Det er ikke billetpriserne, der holder folk væk, sger Bo Nielsen.

Sidste år endte festivalen med et lille underskud, men for hele året gik det nogenlunde op ifølge formanden.

- Det er, som det plejer. Det kan altid blive lidt bedre, så det satser vi på i år.

Festivalen kører fra torsdag den 3. til lørdag den 5. august. Ti dage senere er det igen væsentligt billigere at rejse med Ærøfærgerne, men det er ikke noget, der ærgrer festivalformanden.

- Vi har ikke været vant til andet. Vi ved, der kommer mange sejlere, og folk kommer igen og igen, siger Bo Nielsen, som dog tror, det ville gøre en forskel for festivalen, hvis færgebilletterne var billige hele året.

- Det ville være en fordel for alt og alle på øen.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Områderedaktør, Øhavsredaktionen Langeland og Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.