Regeringen har nu endelig vedtaget billigere færgebilletter til øerne. På Ærø er turist- og erhvervchef Carl Jørgen Heide en glad turistchef, men en skuffet øbo. De billigere færgebilletter ser nemlig kun ud til at tilgodese turisterne og ikke helårs øboen.

Ærøboerne kan se frem til billigere færgebilletter fra efteråret 2016. Det glæder øens turist- og erhvervchef Carl Jørgen Heide, at de billigere billetter er med det for øje at tilgodese turisterne, men som øbo står han tilbage som en skuffet mand.

- Som turistchef er jeg en rigtig glad mand, men jeg er også beboer på Ærø og er lige som alle andre ramt af betalingsringen, når man skal herfra eller have besøg af familie og venner, siger han.

Regeringen har valgt at afsætte 42,5 millioner kroner i 2016 og 85 millioner kroner i 2017 og frem mod trafikal ligestilling.

- Forslaget er målrettet den turistmæssige lavsæson om foråret og efteråret, hvor der er det største potentiale for at øge turismen på øerne. Dermed udvides turistsæsonen til en større del af året og fremmer samtidig helårsbeboelse på øerne, skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Et hvert skridt mod lavere billetpriser er godt, men bliver det meget målrettet mod en bestemt ergversgren, så som turismen, så snyder man den befolkning, der bro på øerne året rundt, siger Carl Jørgen Heide om regeringens målsætning for turisterne.

Derudover ser han en udfordring i forhold til at få flere til at flytte til øerne.

- Det bliver svært at sige til fremtidige tilflyttere at nu har vi sat priserne ned til turisterne. Men det bliver ikke billigere, når du skal herfra eller have besøg af din familie. Jeg havde håbet på, at man simpelthen havde sagt, at vi fjerner betalingsringen en gang for alle, siger han.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.

Mere om emnet

Se alle
2
MF'er om færgemillioner: - Det er "gamle" penge

MF'er om færgemillioner: - Det er "gamle" penge

6
Farvel fastland: De vil leve og dø på Ærø

Farvel fastland: De vil leve og dø på Ærø

Ærøpolitiker: På vej i Folketinget

Ærøpolitiker: På vej i Folketinget