Bedst på Fyn: Ærøs biblioteker har mange besøg per borger

Biblioteksleder Lasse Wilsdahl er glad for den fine placering til Ærø Folkebibliotek. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Bedst på Fyn: Ærøs biblioteker har mange besøg per borger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærø Folkebibliotek placerer sig bedst af alle biblioteker i de fynske kommuner i en ny opgørelse af antal biblioteksbesøg per borger i kommunen.

Ærø: Ærø Folkebibliotek er højest placeret af de fynske kommuner og nummer syv på landsplan, når det kommer til, hvor meget lånerne bruger bibliotekerne. Det viser en analyse, som er bragt på webmediet find-a-kasse-priser.dk, og som mediebureauet WebHub Media står bag. Analysen bygger på tal fra Danmarks Statistik.

Gribskov Kommune ligger i top med 23 årlige biblioteksbesøg per borger, Helsingør er nummer to med 16, og Tårnby, Bornholm og Gladsaxe deler tredjepladsen med 12 besøg. Mens altså Ærø kommer ind på en delt syvendeplads sammen med Glostrup med 10 årlige besøg per borger. Middelfart og Langeland er næste fynske kommuner med ni årlige besøg, mens landsgennemsnittet er seks årlige besøg.

Lasse Wilsdahl, som er leder af de to biblioteker i Marstal og Ærøskøbing, er glad for den flotte placering.

- Jeg synes, det er superdejligt. Det er rigtig fedt, at folk bruger os. Det er jo borgernes hus. Og det er godt, at vi har den politiske opbakning, vi har, til bibliotekerne. Og vi har to biblioteker, der ligger rigtig centralt i de to store byer. Det betyder meget for os, at brugerne synes, det er nogle steder, de gerne vil opholde sig.

Litteraturen fylder stadig

I Lasse Wilsdahls bog er der mange grunde til de ærøske bibliotekers popularitet. Blandt andet er der den landsdækkende tendens til, at bibliotekerne i dag også bliver brugt til mange andre ting end blot at låne bøger.

- Det er meget et samlingssted. Det er et sted, ungerne går hen efter skole, folk kommer og læser avisen, og vi har skrivegrupper og læsegrupper, der mødes på biblioteket, nævner han og fortæller, at en del faste brugere kommer rigtig meget på biblioteket.

Derudover er der mange turister, der bruger biblioteket, hvoraf nogle opretter sig som brugere og låner bøger med hjem i fritidshuset, og så er der på Marstal Bibliotek både en borgerservice light-funktion og turistinformation, som begge tegner sig for en del af besøgene, forklarer Lasse Wilsdahl.

Men litteraturen skinner stadig igennem i meget af det liv, der er på biblioteketerne, blandt andet i de mange arrangementer, der holdes, mener bibliotekslederen. Senest har forfatteren og tilflytteren Julie Gufler arrangeret en foredragsrække med seks nye, unge forfattere.

- Jeg er også glad for, at litteraturen stadig fylder rigtig meget, siger Lasse Wilsdahl.

Ifølge Danmarks Statistik er der 1841 aktive personlige lånere på Ærø Folkebibliotek. Heraf er der 408 aktive lånere, der er bosat i andre kommuner.

Bedst på Fyn: Ærøs biblioteker har mange besøg per borger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce