Tom Rasmussen, ejer af Ærøskøbing Bageri, mener, at de fejl, som Fødevarestyrelsen har fundet i hans bageri, er i småtingsafdelingen. Alligevel må han nu leve med en halvglad smiley.

Ærøskøbing: Bagermester Tom Rasmussen var ikke i sit bageri, da Fødevarestyrelsen kom på besøg 27. april.

- Hvis jeg havde været det, ville kontrolrapporten nok havde set anderledes ud, for der er en masse grunde til, at tingene var som de var. Der er intet at komme efter, og derfor ærgrer det mig selvfølgelig, at jeg har fået en halvglad smiley. Jeg har jo haft elitesmiley i rigtig mange år, siger bagermesteren.

I kontrolrapporten står der, at der stod æg på bagerbordet med en temperatur på 16,9 grader. Det tilladte for æg er maksimalt 12 grader, lyder det i rapporten.

- Jeg havde planlagt at bage kræmmerhuse om eftermiddagen, og som alle og enhver jo ved, så skal ingredienserne have nøjagtig samme temperatur, når man blander dem sammen. Ellers bliver det ikke godt. Derfor havde jeg sat æggene ud på bordet, forklarer Tom Rasmussen.

I rapporten bliver det også indskærpet, at der er opstablet ting i lokalet, som ikke har noget med produktionen at gøre, og at der var "gul/brunt slimdannelser rundt om et afløb".

- Det er rigtigt, at der i øjeblikket står nogle ting i bageriet, som ikke har noget med produktionen at gøre. Det er fordi vi har været i gang med at åbne café i naboejendommen og derfor har rykket rundt på nogle møbler. Med hensyn til den gule eller brune slim, så har jeg ledt og ledt, men jeg kan simpelthen ikke finde det, siger Tom Rasmussen, der i samme åndedræt inviterer avisen til at komme og få syn for sagen. Det afslår avisen dog.

Fødevarestyrelsen har også bemærket, at der i bagerens køleskab var leverpostej uden datomærkning.

- Det skyldes mine gode ansatte, som havde sat leverpostej på køl, efter at den havde stået ude i tre timer. Vi får leveret postejerne rå og bager dem selv. Når de er friskbagte, må de stå ude i tre timer, hvorefter de skal sættes på køl. Det er det, der er sket, og det er selvfølgelig en fejl, at vi ikke har fået datomærket dem, da de blev sat på køl. Men jeg betragter det som en bagatel, siger Tom Rasmussen, der glæder sig til at Fødevarestyrelsen kommer på genvisit om 14 dage, for, som han siger, der skal han nok være i bageriet, og der bliver ifølge bagermesteren ikke noget at anmærke denne gang.

Se hele kontrolrapporten her:

  • Af: