Hverken BUPL eller Dansk Socialrådgiverforening forstår idéen i at opdele børn- og ungeområdet, som der lægges op til i Ærø Kommune.

Hvorfor vil man ødelægge noget, der rent faktisk fungerer godt?

Sådan spørger to fagforbund, som begge har været i kontakt med deres respektive ærøske medlemmer i forbindelse med den foreslåede organisationsændring i Ærø Kommune, som især berører børn- og ungeafdelingen.

Hos Dansk Socialrådgiverforening mener regionsformand Anne Jørgensen, at det vil være ”meget trist” at miste Jes Jørgensen som den samlende leder på børn- og ungeområdet.

- Med al respekt for den direktør, der får ansvaret, får hun hele voksenområdet og skoler og daginstitutioner under sig. Det kan blive dyrt i sidste ende, og derfor gør man klogt i at lytte til de medarbejdere, der er bekymrede, siger hun.

- Det er mærkeligt

Mandag aften holdt pædagogerne i daginstitutionerne møde med Una Bredal Storgaard fra BUPL Fyn, og hun er ligesom medarbejderne chokeret og forarget.

- Vi er enige om, at Jes har udfyldt den rolle, vi manglede så meget, inden han kom. Nu har man samlet afdelingen og udnyttet det, så man kan bruge hinanden til at gøre det bedste for de børn, som vi alle sammen har i hænderne. Jo mere, man arbejder sammen, jo billigere og bedre løsninger kan man finde. Det er mærkeligt, at man vil ødelægge noget, der er så unikt godt.

- Burde være stolte og prale

Ifølge Una Bredal Storgaard burde Ærø i stedet være glade for ”at have fået så stor en kapacitet” som Jes Jørgensen.

- De burde da være stolte og prale med, at det fungerer så godt. Når det er så stor en succes, så vis dog andre kommuner, at sådan kan man gøre.
Ifølge Una Bredal Storgaard vil BUPL og de lokale pædagoger være tilfredse, hvis den del af forslaget bliver taget af bordet.

- Vi synes også, det er nødvendigt. Jeg kan ikke forstå, hvad man mener med en flad struktur. Det fungerede ikke sidst, og man ville have én til at samle, fordi meget faldt ned mellem to stole. Nu vil man ødelægge det igen, og det kan vi simpelthen ikke forstå.

På vej til at skifte holdning

Flere lokale politikere siger nu, at de overvejer at stemme i mod det fremlagte forslag. Både Peter Hansted (S), Lennart Mogensen (V) og Mads Boeberg (K) siger, de har lyttet til de kritiske røster.

- Det er sandsynligt at vi følger høringssvarene, siger Peter Hansted og tilføjer, at han ikke ser nogen problemer i selve processen.

- Efter min mening er processen reelt, at man sender et forslag til høring, og så tager man stilling til høringsvarene. Jeg synes ikke, der er et stort demokratisk underskud.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
KL om chefreform: - Slå stillingen op

KL om chefreform: - Slå stillingen op

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

4
Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig