At skade naturen for naturens skyld


At skade naturen for naturens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserdebat

Louise Badino Moloney, Voderup 35, Ærø

n At skade naturen for naturens skyld - er det det værd? Planen om at sætte yderligere tre kæmpemøller op vil ikke kun bringe ingenting til øen, men faktisk være skadeligt. Det vil tilføre ingenting, men vil afgjort påvirke et enestående naturområde og kan endda få en negativ virkning - via turisme og tilflyttere - på økonomien.

Se engang på den flotte 2007 Ærø-guide. Se på det smukke foto af Voderup Klint taget mod nordvest op langs kysten (nøjagtig, hvor de nye vindmøller ville komme til at stå). Læs artiklen om dette fantastiske landskab, og hvorfor det er så smukt, tænk så engang, hvorfor i alverden nogen kunne få den tanke, at dette særlige og fredede område er et passende sted til kæmpemøller.

Selv VVM-brochuren er tvunget til at indrømme, at dette (mildest talt) er lidt af et problem.

Tag lige og gå en tur ud til klinten, nyd dens fantastiske skønhed - og døm selv. Det bedste ville være at tage hen til natur-campingpladsen ved den nordlige ende. De nye vindmøller ville ikke blot være omkring dobbelt så høje som de eksisterende, men en af dem ville være væsentligt tættere på, og de ville alle komme til at stå endnu tættere på kystlinjen. Disse vindmøller skulle være 107 meter høje - og stå kun 500 meter væk fra klintens nordligeste ende. Virkningen ville være forfærdelig.

Og tænk så til sidst på dette projekt i sammenhæng med de meget reelle problemer, som Ærø til trods for sin charme har i dag. Befolkningstallet er dalende, der skabes kun få nye job, og de unge siver væk for at finde arbejde og en fremtid. Det er meget ædelt af folk på øen at sige, at Ærø må bringe ofre for at hjælpe landet til at nå sine CO2-udledningsmål, men Ærø har faktisk sine egne problemer og bør sætte sine egne interesser øverst. Ærø har allerede gjort sit med vindmøllerne i Rise og solvarmeanlæggene.

Hvis kommunen bruger tid og penge på nye initiativer for Ærø, burde det så ikke være initiativer til fordel for øen og ikke til skade for den?

At skade naturen for naturens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce